Liverpool til semifinale likevel

Liverpool er klare for semifinalen i NextGen Series etter at Tottenham har trukket seg fra turneringen. Spurs benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget.

Liverpool U19 tapte 1-0 for Tottenham i sin kvartfinale i NextGen Series, men tar nå likevel plass i semifinalen på London-klubbens bekostning. Spurs har nemlig trukket seg fra turneringen, etter at de benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget i onsdagens kvartfinale.

Det var ifølge Liverpool Echo Spurs selv som gjorde turneringsledelsen oppmerksomme på at de hadde kommet i skade for å benytte en spiller som ikke var spilleberettiget, og at de derfor trakk seg fra turneringen.

Liverpool møter vinneren av kvartfinalen mellom Ajax og Barcelona i sin semifinale. De gjør opp seg i mellom i Spania i neste uke.

- Etter samtaler med toppledelsen i Tottenham har vi akseptert at de trekker seg fra semifinalen i turneringen. Dette var leit, og vi er lei oss for at det skal ende på denne måten etter den flotte kampen på White Hart Lane. Vi kan ikke annet enn applaudere Spurs for deres gode sportsånd og måten de har håndtert saken på. Det er i turneringens og fotballens ånd. Vi takker begge klubbene for deres hjelp og støtte i turneringens første år, og for at de har bidratt til å gjøre turneringen til en suksess. Vi ønsker Liverpool velkommen tilbake i semifinalen, uttaler en talsmann for NextGen Series.

Identiteten til spilleren som ikke var spilleberettiget er ikke offentliggjort.

- Vi måtte dessverre trekke oss etter at vi kom i skade for å bryte turneringens reglement ved en feiltakelse. Som klubb ønsker vi å håndtere dette med integritet og respekt. Vi forsøkte ikke med vitende og vilje å skaffe oss en urettmessig fordel. Vi er veldig skuffet på vegne av våre spillere, vår stab og våre supportere, og ønsker å takke alle for deres støtte. Vi ønsker også Liverpool FC lykke til i neste runde av turneringen, uttaler Darren Eales i Tottenham Hotspurs administrasjon.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken