Liverpool U18 – Chelsea U18 1-2

Liverpool U18 tapte i dag 2-1 for serieleder Chelsea på akademiet i Kirkby. Innbytter Connor Randall scoret Liverpools mål på overtid.

Liverpools lag: 1 Ryan Fulton 2 Nathan Quirk 3 Joe Maguire 4 Lloyd Jones 5 Niall Heaton 5 Yalany Baio (15 Connor Randall 64) 7 Kristoffer Peterson (14 Sam Gainford 73) 8 Jordan Lussey [kaptein] 9 Jerome Sinclair (12 Jack Dunn 64) 10 Daniel Trickett-Smith 11 Jordan Ibe
Reserver: 13 Yusuf Mersin 16 Danny Cleary

Chelseas lag: 1 Mitchell Beeney 2 Faneaty Dabo 3 Issak Ssewentambo 4 Dion Conroy 5 Kevin Wright 6 Jordan Houghton (15 George Cole 70) 7 Reuben Loftus-Cheek [kaptein] 8 Charlie Collett 9 Reece Mitchell (12 Tom Howard 73) 10 Alex Kiwomya 11 Connor Hunts
Reserver: 13 Ben Killip 14 Jonaton Muleba

Dommer: Petter Simm
Assistentdommere: Howard Jackson og Joe Pettitt

Liverpool gjør to forandringer på laget i forhold til mannskapet som slo Wolverhampton for to uker siden. Det er Quirk og Ibe inn for Cleary og Ojo. Jack Dunn er tilbake på benken etter skade.

1.OMGANG

4.min: Trickett-Smith legger en corner, som Lloyd Jones header en drøy meter utenfor fra 8-9 meters hold.

5.min: Peterson på raid på venstresiden. Svensken skjærer innover og avslutter fra nesten død vinkel. Keeper redder.

8.min: Chelseas Collett prøver å skru ballen opp i motsatt hjørne, men avslutningen går et par meter utenfor.

15.min: Det har vært en forholdsvis sjansefattig start på kampen, med to halvsjanser til Liverpool og en til Chelsea. Liverpool begynte kampen best, men spill og sjanser har etterhvert jevnet seg ut.

25.min: Chelseas Mitchell kommer seg løs på høyre siden og får lagt inn. Collett vender opp rett innenfor 16-meteren og fyrer løs. Det lave skuddet går rett utenfor stolperota.

29.min: Liverpool med corner. Peterson slår inn, og Trickett-Smith stusser ballen videre på første stolpe. En Chelsea-forsvarer står på bakre stolpe og får reddet på streken.

30.min: Det er fortsatt jevnt i Kirkby. Chelsea hadde en god periode og var det førende laget fra 15 minutter til 25 minutter uten å skape særlig med målsjanser, men nå har det jevnet seg ut igjen og Liverpool har hatt ballen mye de siste fem minuttene.

40.min: Sinclair blir felt, og det dømmes frispark rett utenfor 16-meterstreken. Det så ut som fellingen skjedde innenfor. Trickett-Smith prøver seg på en frekkis mens Chelsea stiller opp mur, men keeper er med på notene og fanger ballen enkelt.

41.min: Ibe på bra raid på høyresiden. Han skjærer innover og skyter hardt i nærmeste hjørne. Chelseas keeper redder imidlertid forholdsvis komfortabelt.

43.min: Liverpool blir tatt på senga når Chelsea kontrer. Kiwomya kommer helt alene på Chelseas venstre side, og får fritt leide frem mot Fulton. Liverpool-keeperen gjør en strålende beinparade til corner. Omgangens klart største sjanse.

44.min: Chelsea-stopper Conroy header fra bra posisjon inne i feltet, men avslutningen er svak og går utenfor.

45.min: Liverpool med et frispark som Heaton header i mål fra hjørnet av fem-meteren. Scoringen annulleres imidlertid for offside.

PAUSERAPPORT:
Det har vært en jevn førsteomgang, og det er helt greit med uavgjort etter de første 45 minuttene. De første 40 minuttene skjedde det lite foran målene, mens det åpnet seg opp de siste fem minuttene og det ble en svært livlig avslutningen på omgangen. Liverpools angrepsmelodi har vært at Lussey har slått langt ut mot Peterson på venstreflanken. Svensken har hatt et godt tak på sin back, og de røde har kommet til et par brukbare muligheter på det viset. Liverpool har også prøvd seg på et par stikkere til Sinclair i midten, men midtstopperne til Chelsea har vært svært gode. Sinclair tråkket forøvrig over tidlig i kampen, og har slitt med skaden hele resten av omgangen. Konklusjonen etter første omgang er at det er to bra lag som møtes, og ingen av lagene får særlig med rom å boltre seg i.

2. OMGANG

46.min: Dabo får gult kort etter å ha meid ned Peterson.

50.min: Stor Chelsea-sjanse. Jones prøver å klarere et gjennomspill, men får ikke ballen ordentlig vekk. Mitchell leser situasjonen og snapper ballen. Han kommer alene fem meter fra mål, men Fulton er raskt ute og gjør en veldig god redning.

53.min: Innlegg fra høyre som Fulton med nød og neppe får fistet bort rett foran Mitchell. Chelsea har åpnet 2.omgang klart best.

64.min: Liverpool gjør et dobbeltbytte. Sinclair og Baio ut. Jack Dunn kommer inn på topp, mens Connor Randall kommer inn på midtbanen.

67.min: 0-1 KIWOMYA. Et fremspill blir flikket videre av Loftus-Cheek til Kiwomya. Spissen kommer helt alene med Fulton, og gjør ingen feil.

70.min: Chelsea bytter. Cole inn for Houghton.

73.min: Nytt Chelsea-bytte. Howard inn for Mitchell.

73.min: Liverpool gjør et bytte. Gainford kommer inn for Peterson.

81.min: 0-2 KIWOMYA. Ballen blir slått i beina til Kiwomya, som snur på en femøring og setter ballen kontant i mål omtrent fra straffemerket.

88.min: Innbytter Jack Dunn fyrer av et skudd fra 16 meter. Ballen går via en Chelsea-forsvarer og like over.

90.min: 1-2 CONNOR RANDALL. Liverpool scorer etter en corner. Hjørnesparket blir delvis klarert, men Randall får plass utenfor 16-meteren og skyter hardt og lavt nede til høyre for keeper.

SLUTTRAPPORT:
Det var greit at det suverene topplaget i U18-serien vant dette toppoppgjøret basert på gjestenes gode 2.omgang, hvor de var klart best. Hos Liverpool var keeper Ryan Fulton den beste spilleren i dag. Han hadde to svært gode redninger, og spilte en svært solid kamp totalt sett. Svenske Kristoffer Peterson var god i en time, før han sluknet. På motsatt side får også Jordon Ibe et lite pluss i margen. Midtstopperne klarte seg lenge også bra, før Kiwomya begynte å herje med dem utover i 2.omgang. Jack Dunn gjorde et greit innhopp etter sitt langvarige skadeavbrekk. Liverpool møtte et svært godt Chelsea-lag, med en god keeper, to gode midstoppere, en god kaptein sentralt på midtbanen og gode Kiwomya på topp.