Liverpool U18 - Crewe U18 1-0

Liverpool U18 tok sin andre hjemmeseier for sesongen. Crewe hadde flest gode sjanser, men Jordan Lussey scoret kampens eneste mål. Debutant Jordon Ibe fikk 68 minutter.

Liverpool U18:  Belford, McLaughlin, Dunn, Rafferty [kaptein], Regan, Baio, Hatch (Quirk 58), Lussey, Morgan, Ibe (Gainford 68), Mukendi (Moli 78).
Ubenyttede reserver: Wearing (gk), Aylmer.

Mike Marsh gjør fem endringer på laget som tapte mot Swansea i FA Youth Cup. Jordon Ibe debuterer for Liverpool U18. Den 16-årige angriperen ble hentet fra Wycombe i desember. Jack Dunn returnerer etter skade. Kristoffer Peterson soner sin siste av tre kampers karantene. Henoc Mukendi er tilbake fra prøvespill i Barnsley. Marc Pelosi er skadet.

Det avholdes ett minutts stillhet før avspark til minne om Gary Ablett. Spillerne bærer også sorte armbind.

1. omgang

Jack Dunn spiller venstreback i denne kampen. Lewis Hatch har tatt plass ute til høyre på midtbanen og Henoc Mukendi på motsatt side. Yalani Baio og Jordan Lussey utgjør den sentrale midtbanen.

2.min: Innlegg fra venstre. Morgan får ikke skikkelig treff på headingen. Liverpool har satt Crewe under press i åpningsminuttene.

5.min: Fint spill av Crewe. Smith avslutter høyt over fra langt hold.

8.min: Gjennomspill fra Smith. Moores kommer alene med Belford. Keeperen er ute og stopper skuddet. Bra keeperspill!

15.min: Klarering havner hos Hatch på 16-meteren. Midtbanespilleren skyter, men en Crewe-spiller får blokkert.

16.min: Crewe avslutter utenfor bortre stolpe fra skrått hold.

20.min: Ibe tar seg inn i straffefeltet med ballen, men løper overrende en Crewe-spiller i straffefeltet. Frispark i mot.

21.min: Morgan avanserer og avslutter svakt fra langt hold. Keeper redder enkelt.

26.min: Lussey slår inn dypt fra høyre. Mukendi header løst på keeper.

27.min: Ibe vender opp og drar av en spiller, men avslutningen fra utenfor 16-meteren går utenfor mål.

28.min: Morgan legger tilbake til Lussey som skyter høyt over fra distanse.

32.min: Ballen spilles tilbake. Crewe-angriper skrur ballen mot motsatt hjørne. ballen havner i tverrliggeren og går over.

33.min: Mukendi får gult kort for en stygg takling omtrent ved midtbanen.

33.min: Crewe med skudd over.

35.min: Lussey spiller på tvers. Baio fyrer løs fra langt hold, men håpløst til venstre for mål.

38.min: Donervon Daniels får gult kort for en takling på Regan.

40.min: Rafferty får blokkert en avslutning fra George.

42.min: Regan går i ryggen på en Crewe-spiller. Frispark i mot utenfor 16-meteren. Det spilles kort ut til siden. Høyt innlegg over på motsatt. Headingen stoppes på streken, før Rafferty klarerer i egen stolpe. Liverpool heldige som ikke ligger under.

Pauserapport: Lagene går til pause med 0-0. Liverpool har ikke dratt nytte av å spille i medvind. Crewe har vært nærmest scoring. Først i det 8. minutt da Belford reddet mesterlig fra Smiths forsøk alene med keeper. Deretter har gjestene hatt en avslutning i tverrligger og en eventyrlig stor dobbelsjanse like før sidebytte. Da fikk kaptein Rafferty tilslutt klarert via stolpen. Liverpool har ikke fått testet Crewes keeper skikkelig. Kun hatt noen halvsjanser. Nærmest var Lewis Hatch på en et skudd som ble blokkert på vei mot mål. Henoc Mukendi har vært god på venstresiden. Han har kommet til noen brukbare innlegg.

46.min: Morgan avslutter. Spissen roper på hands, men skuddet er hardt og avstanden kort. Dommeren dømmer corner. Regan høyest på hjørnesparket. Headingen går til side for mål.

50.min: Corner for. Crewe får ikke klarert. Morgan avslutter med venstrefoten, via en motspiller til ny corner. Mukendi får ikke styrt headingen skikkelig, men keeper er på mellomdistanse.

56.min: McLaughlin dribler seg inn i feltet. Legger tilbake og får corner. Regan kommer enkelt opp på hjørnesparket fra Dunn, men header over.

58.min: Nathan Quirk for Lewis Hatch. Ibe tar plass ute til høyre. Quirk tar posisjon bak Morgan.

59.min: Baio mister ballen. Crewe overtar og kommer mot et Liverpool-lag i ubalanse. Avslutningen løst på Belford.

61.min: Ibe finter og skyter knallhardt. Ikke langt unna at nyervervelsen treffer mål.

65.min: Frispark fra Liverpools høyre. Rafferty header bakover. Belford får ikke bokset skikkelig. Ballen ruller heldigvis ut til corner.

68.min: Sam Gainford for debutant Jordon Ibe.

75.min: Guest legger inn fra venstre. Baio klarer mot eget mål. Regan klarer på egen målstrek.

76.min: Dave Moli for Henoc Mukendi.

78.min: Flott gjennomspill. Moli blåses av for offside. Tvilsom avgjørelse.

78.min: Pezo for Appleton.

80.min: Morgan slår inn fra høyre. Regan header rett på keeper.

83.min: Rafferty blokkerer skudd.

84.min: Innlegg. Dunn header unna. Rafferty feller Daniels like utenfor 16-meteren.   På frisparket skrur Daniels ballen over muren, men også over tverrliggeren.

85.min 1-0 LUSSEY: Lussey avanserer og skyter fra distanse. Ballen skifter retning på Guest og setter keeper ut av spill. Ballen havner i mål.

86.min: Nolan for Smith.

89.min: Flott Crewe-angrep. Nolan får til slutt ballen ute på venstre. Belford får en hånd på ballen, og den stryker utenfor bortre stolpe.

90.min. Liverpool blokkerer flere forsøk på påfølgende corner.

93.min: Quirk spiller opp Morgan. Spissen kommer langt ut til venstre. Keeper kommer ut og avverger.

Sluttrapport: Liverpool U18 tok kun sin andre hjemmeseier for sesongen da Crewe noe heldig ble beseiret 1-0 på The Academy i Kirkby. Svak kamp av Mike Marsh' mannskap. Crewe hadde de største sjansene, deriblant to matchvinnende redninger fra Tyrell Belford og et par baller i treverket. Liverpool var ikke presise nok på siste tredjedel av banen, og det ble flere halvsjanser. Jordan Lussey var heldig da hans avslutning gikk i mål via en motspiller. Crewe føler nok at de hadde fortjent noe fra kampen. Høyreback Ryan McLaughlin viste flotte offensive kvaliteter etter pause. Henoc Mukendi var aktiv på venstrekanten i 1. omgang. Debutant og U16-spiller Jordon Ibe fikk 68 minutter, men markerte seg ikke spesielt.