Lucas fryktet for karrieren

Lucas Leiva innrømmer at tiden etter operasjonen av kneet var hard både fysisk og psykisk. Nå er han imidlertid optimistisk og fornøyd med fremgangen, selv om han ikke er sikker på om han rekker sesongstart.

- Det har vært veldig vanskelig for meg siden jeg aldri tidligere hadde vært skadet i mer enn en måned, så dere kan tenke dere hvordan det var å være ute i fem måneder hvor en ikke kunne spille og bare så på kamper, forteller til Lucas til PA.

- Jeg måtte håndtere det å være ute skadet. Det aller vanskeligste for meg var de to første månedene da jeg gikk med krykker, spesielt i de fire første ukene da kneet var hovent. For å være ærlig var det øyeblikk da jeg ikke trodde at jeg kunne komme tilbake igjen og tvilte til og med om jeg kunne gå skikkelig igjen. Jeg følte meg redd, innrømmer spilleren som foretok korsbåndoperasjon 6.desember.

- Det er imidlertid utrolig hvordan kroppen din reagerer når du kan begynne å trene igjen. Mitt hovedmål nå er å bli hundre prosent frisk igjen og være involvert til den kommende sesongen.

- Jeg synes jeg har fått meget bra fremgang i forhold til kne, styrke og også det fysiske. Jeg prøver å bli bedre for hver uke og målet er å bli klar til starten av sesongen, og hvis ikke det går noen uker etter sesongstart. Jeg har tro på at jeg skal komme tilbake til samme nivået som tidligere da jeg vet hvor hardt jeg jobber.

- Under de fire første ukene så ikke kneet pent ut og du får tanker i hodet om at du ikke greier å komme tilbake slik du var, men samtidig ser du andre store spillere som har hatt den samme skadet og blitt enda bedre. Jeg behøver derfor ikke være redd. Jeg må tenke på at jeg skal komme tilbake og spille på samme måten som tidligere. En av de tingene som gjorde meg sterk i laget var hvor aggressiv jeg var i taklingene og slike ting, og jeg kan ikke miste det.