Lucas håper på et bedre år i 2013

For Lucas Leiva har 2012 vært det verste året i hans fotballkarriere. Brasilianeren har nesten ikke spilt fotball på ett år.

For nesten nøyaktig ett år siden fikk Lucas beskjed om at sesongen var over etter at han pådro seg en svært alvorlig kneskade i en ligacupkamp på Stamford Bridge. Midtbanespilleren kjempet seg tilbake to måneder før skjema, men pådro seg så en alvorlig lårskade foran kampen mot Manchester City i august. En avrevet muskel i høyre lår. Dermed ble det nye tre måneder på sidelinja.

- Dette har vært et virkelig tøft år for meg, innrømmer Lucas overfor Liverpool Echo.

- Det var bare en kort periode hvor jeg var skadefri og kunne spille fotball.

- Før disse skadene hadde jeg nesten ikke hatt skadeproblemer i det hele tatt i løpet av mine fem år i klubben. I løpet av det siste året har jeg så hatt to alvorlige skader. Jeg har hatt noen tunge dager og tunge stunder, der jeg egentlig ikke har visst hva som ville bli utfallet. Jeg tenkte aldri at jeg ikke ville komme tilbake, men skadene kom så tett at det var veldig vanskelig å akseptere det som hadde skjedd.

- Den medisinske staben tror ikke at det var noen sammenheng mellom skadene, fordi styrken og mobiliteten i kneet mitt var bra. Jeg tok alle mulige tester for å sjekke om jeg var klar til å komme tilbake etter kneskaden.

- Jeg har rett og slett vært veldig uheldig. Det er litt ironisk, for jeg er ikke en spiller som skyter mye, men det var slik jeg pådro meg lårskaden. Det var en stor avrivning, og det er grunnen til at det har tatt så lang tid å komme tilbake.

- Til å begynne med handlet det om å hvile. Deretter måtte jeg bygge opp styrken i låret igjen ved å løpe, og så begynte jeg å jobbe med ball.

- Jeg har prøvd å tenke positivt, holde motet oppe og være fokusert på rehabiliteringen min. Jeg kan ikke forandre det som har skjedd, så jeg må se fremover.

- Jeg spilte for reservelaget i forrige uke, og det føltes bra. Bare det å snøre på seg fotballstøvlene, kjenne ballen og takle gjorde at jeg følte meg som en spiller igjen.

- Veien tilbake har vært lang, men nå føler jeg virkelig at jeg er klar for spill igjen, og forhåpentligvis får jeg litt spilletid mot Southampton. Jeg gleder meg til å gå ut på Anfield igjen.

Lucas har spilt bare 73 minutter med ligafotball i hele 2012 så langt.

- Jeg har gjort alt jeg kan gjøre, og nå håper jeg at jeg får spille mange kamper og får trene godt. Det er den eneste måten å gjøre det på for at jeg skal komme tilbake på samme nivå som jeg var på før skaden.

- For ett år siden, før kampen mot Chelsea, spilte jeg kanskje den beste fotballen i min Liverpool-karriere. Jeg tror virkelig jeg kan nå opp på det samme nivået igjen, og jeg ønsker å nå dit så raskt som mulig.

- Forhåpentligvis vil jeg være i stand til å hjelpe laget mye denne sesongen. Vi kommer til en viktig periode i sesongen nå, og manageren vil trenge alle spillerne skadefrie og i form.

- Vi har spilt veldig bra i mange kamper denne sesongen, men ikke fått de resultatene vi hadde fortjent. Tottenham-kampen var et eksempel på det. Spurs startet veldig bra og ledet 2-0 etter tjue minutter, men så tok vi over og hadde nok sjanser til å snu kampen.

- Vi er i en prosess der alle lærer under den nye manageren, og vi vil bli bedre.

- Forhåpentligvis vil vi få en god resultatrekke i desember og januar, der vi plukker så mange poeng som mulig. Klarer vi å få tre eller fire seire på rad, vil vi kanskje være der oppe og kjempe om en topp fire-plass. Vi er bare 10 poeng bak Chelsea på tredjeplass. Det er veldig jevnt. Alle har avgitt poeng. Nå står vi foran en viktig periode i sesongen.