Må slå Inter i januar

Liverpool må slå Inter i januar for å ha mulighet til å gå videre til sluttspillet i NextGen Series. Brendan Rodgers er veldig positiv til turneringen.

Liverpools unggutter var ledet av Alex Inglethorpe for første gang i dag, og hevnet 2-1 tapet i oktober med å knuse Borussia Dortmund 3-0 på Langtree Park. En kamp vi fulgte her på liverpool.no.

Dermed holder laget liv i håpet om å kvalifisere seg til sluttspillet, mens tyskerne er ute. Rosenborg er allerede videre med sine 10 poeng etter fem kamper. Så følger Inter med syv poeng på fire kamper, og Liverpool poenget bak etter å ha spilt fem. Dersom de røde skal ha håp om å være av de 16 som går videre må de slå Inter når lagene møtes 8. januar.

Brendan Rodgers er veldig positiv til turneringen, og har gitt et eksklusivt intervju med NextGen.

- Det er veldig viktig for utviklingen av unge spillere. For meg handler det om å spille mot de beste unge spillerne i Europa, og jeg mener ungdomsfotball handler om erfaring. Jo mer erfaring du har, jo bedre kan du bli som spiller. Det samme gjelder for trenerne. Det er flott for trenerne å kunne jobbe mot andre trenere fra andre land, med andre tanker om spillet, sier Rodgers.

- Spillerne får fokusert, og det at de ikke vet helt hva de skal møte vil gjøre at de forbereder seg bra. Det gir dem en god innsikt i hvordan en forbereder seg mot en stor kamp, og NextGen-kampene har vært store kamper, for de ønsker å vise frem sitt talent både individuelt og som lag, så de må forberede seg så godt de kan. Både på og utenfor banen har det vært en flott turnering så langt.

- Det er flott for meg å kunne se de unge spillerne - hvordan de håndterer det, og hvordan temperamentet deres er i disse kampene, for dette er den type kamper hvor de forhåpentligvis kan utvikle seg inn mot seniornivå, med å spille mot topplag. Det at disse unge spillerne har opplevd det, og fått den erfaringen tidlig i sin karriere, vil hjelpe dem med å utvikle seg videre.

- Du ønsker selvsagt å vinne, og gjøre det bra, men det er ikke alt for oss. Det er viktig at vi kan utvikle spillere. Og om de spiller i NextGen series kan de vise kvalitetene sine og spille seg inn mot førstelaget.