Må slå Rosenborg i kveld

Liverpool U19 må slå Rosenborg når trønderne gjester Langtree Park i kveld, skal de røde ha håp om avansement fra gruppespillet i NextGen Series.

Liverpool har tapt alle sine tre første kamper i NextGen Series. Alle forøvrig bortekamper. De røde tapte 3-0 for Rosenborg på Lerkendal så sent som fredag. I kveld spilles returkampen på Langtree Park i St. Helens. En kamp Liverpool må vinne om de ikke skal bli eliminert fra turneringen.

3-2 tap for Inter og 2-1 tap for Borussia Dortmund i tillegg til 3-0 tapet på Lerkendal gjør at resultatene fra årets NextGen Series er dyster lesning for Rodolfo Borrell og Frank McParland. En del av årsaken til de svake resultatene kan nok tilskrives det faktum at en rekke av klubbens beste juniorer har spilt mer eller mindre fast på førstelaget denne sesongen, og dermed ikke har vært aktuelle for spill i NextGen Series. På Lerkendal manglet man for eksempel karer som Adam Morgan, Conor Coady, Stephen Sama, Suso, Jon Flanagan, Jack Robinson, Raheem Sterling og Andre Wisdom. Det var fem 16-åringer i troppen som Borrell tok med til Trøndelag, inkludert duoen Jerome Sinclair og Jordon Ibe.

- Dette har vært en vanskelig sesong for oss, sier midtbanespiller Krisztian Adorjan til Liverpool Echo.

Ungareren sliter med en liten kneskade, og er uaktuell til kveldens kamp mot Rosenborg.

- I fjor hadde vi et veldig samspilt lag, og det viste seg i våre prestasjoner. Vi hadde gått gradene sammen, og spilt sammen både på juniorlaget og reservelaget. Så vi kjente hverandre og hvordan vi spilte godt. Denne sesongen har ikke dette vært tilfelle i NextGen-kampene, fordi mange av spillerne har vært opptatt med spill for førstelaget eller landskamper, uttaler Adorjan.