Manglende transferpenger knuste titteldrøm

I en ny bok, Champions League Dreams, forklarer Rafa Benitez at manglende midler til å styrke stallen hindret ham i å bygge videre på 2.plassen i ligaen fra 2009.

«Jeg hadde vært manager i Liverpool i fem år. Ved starten av mitt sjette, da var det klart at jeg var blitt noe helt annet. Jeg ble plutselig antatt å være en banksjef.», siteres det fra boka i Daily Mirror.

«Avgjørelser ble gjort for å blidgjøre banken, ikke fansen. Det er hvor alvorlig situasjonen hadde blitt med eierne Tom Hicks og George Gillett.

«Det var nesten umulig å arbeide i transfermarkedet den sommeren. Vi behøvde cover og støtte til Fernando Torres, siden David Ngog fortsatt var under utvikling, og vi måtte finne penger.

«Spilleren vi blinket ut til den rollen var Stevan Jovetic, en ung angriper fra Montenegro som spilte for Fiorentina i Italia. De midlene vi trodde vi hadde tilgjengelig ville også ha dekket utgiftene til å få en midtstopper til, for å kunne dekke opp for Jamie Carragher, Martin Skrtel og Daniel Agger. De to spillerne vi hadde sett ut var Sylvain Distin, da hos Portsmouth, og Matthew Upson hos West Ham, begge spillere med masser av erfaring i Premier League.

«Hvis vi hadde fått en av de to midtstopperne, pluss den høye, kraftfulle og intelligente Jovetic, da ville Liverpool hatt den troppen vi behøvde til å bygge på den nære kampen om tittelen som vi hadde gitt Manchester United året før.

«Liverpool var imidlertid ikke lenger en fotballklubb, det var en forretning. Pengene som vi ønsket for å bringe Liverpool et skritt videre var borte.

«Gang på gang ville vi bli straffet den sesongen for ikke å ha hatt pengene til å hente inn Jovetic. Det var ment å være vårt år, sesongen da alt kom på plass. Isteden ble den en eneste lang og vanskelig strid.

«Timingen av det hele såret spesielt spillerne. De følte at vi hadde vært så nærme å oppnå noe viktig året før, og hvis vi bare hadde fått de pengene vi var lovet, da kunne vi kanskje ha greid det siste skrittet.»