Marsh imponert over Lucas

Lucas Leiva spilte en drøy time for reservelaget sist fredag, og førstelagstrener Mike Marsh tror brasilianeren vil være tilbake på førstelaget om kort tid.

- Lucas var tilbake og spilte en drøy time for U21-laget i forrige uke, og kan være tilgjengelig for førstelaget om kort tid. Jeg har pratet litt med ham. Han satte virkelig pris på å spille kamp igjen. Tempoet var ikke det samme som i en førstelagskamp, men det var en god opplevelse å få en time med matchtrening. Nå ser han frem til å forsere treningsarbeidet, forteller Marsh til Liverpoolfc.com.

- Man ser at Lucas betyr mye for alle spillerne. Han er en populær kar i spillergruppen. Alle ønsker ham velkommen tilbake, og ser frem til at han skal spille for førstelaget igjen. Han er ikke langt unna. Får han en god ukes trening nå mens vi er i London, vil han ikke være langt unna å bli inkludert i troppen til neste kamp eller kampen deretter, fortsetter førstelagstreneren.

Marsh er imponert over hvordan Lucas håndterte lårskaden han pådro seg like etter comebacket fra en alvorlig kneskade.

- Han hadde akkurat gjennomført preseason, og virket sterk. Så måtte han gå av banen mot Manchester City. Heldigvis har vi mange sentrale midtbanespillere, så vi har ikke forhastet oss med å få ham tilbake. Når tiden er inne, er jeg sikker på at manageren vil sette ham inn på laget igjen når han mener at Lucas og laget vil ha nytte av det.

- Lucas er brasiliansk landslagsspiller. Han flyttet hjemmefra i veldig ung alder. Han er veldig psykisk sterk. Vi ser frem til å ha ham tilbake på laget.

Etter åtte ubeseirede ligakamper, håper nå Marsh at Liverpool skal begynne å vinne kamper i stedet for å spille uavgjort.

- Vi hadde likt å vinne flere kamper. Statistikken forteller om fem uavgjorte og tre seire. Dersom vi kan gjøre noen av uavgjortkampene om til seire, vil vi klatre raskere på tabellen, reflekterer han.

- Tar man bort topp tre ser det ut som alle kan kjempe om fjerdeplassen. Mange lag slår hverandre. Vi trenger et par seire for å blande oss inn i den striden og klatre opp mot topp fire. Men vi ser ikke for langt frem.

- Vi forsøker å ha stødig fremgang, og dersom vi kan vinne i stedet for å spille uavgjort i et par kamper, vil vi nærme oss topp seks og topp fire i andre halvdel av sesongen.

- Lagmoralen er veldig god. Vi har ikke vunnet så mange kamper, men vi har ikke tapt mange heller. Vi må ta med oss både det positive og det negative. Totalt synes jeg det er tegn på fremgang. Vi spiller veldig bra i alle lagdeler. Dersom vi kan omsette noe av ballinnehavet i scoringer og få et par seire til, vil vi klatre på tabellen.

Marsh spår en underholdende kamp mot Tottenham på White Hart Lane i kveld.

- Tottenham har vært strålende i enkelte kamper. I andre kamper har de ikke vært det. Når de har dagen, er de et godt lag. Vi vil få en veldig tøff kamp. Tottenham er tradisjonelt et pasningsorientert lag, akkurat som oss selv. Det blir en åpen kamp, men med litt flaks kan vi stikke av med poengene.

Selv trives Marsh godt i stillingen som førstelagstrener.

- Jeg elsker jobben min. Dette er en stor mulighet for meg. Det er en flott erfaring å ta med seg. Kampene kommer tett som hagl. Vi er her, vi er der, vi er over alt. Jeg håper det fortsetter slik lenge, sier 43-åringen.

- Dersom jeg kan bidra med noe jeg tror vil hjelpe laget, informerer jeg manageren eller Colin Pascoe om det, og de snakker med de individuelle spillerne. Det er hva jobben min går ut på. Dele av mine kunnskaper, og se om laget kan ha nytte av det.