Marsh om sin nye rolle

Mike Marsh har blitt forfremmet fra akademitrener til førstelagstrener. I et intervju med Liverpoolfc.com forteller scouseren om sin nye rolle.

Den tidligere Liverpool-spilleren har jobbet som trener for klubbens U16- og U18-lag de foregående to sesongene. Nå skal han trene de store gutta.

- Jeg ble først involvert med førstelaget i sommer fordi vi hadde 10 eller 11 spillere fra akademiet som trente på Melwood på grunn av at flere av førstelagsspillerne hadde deltatt i EM. Jeg ble med på preseason-turen til Nord-Amerika, og det var på vei tilbake derfra at manageren tilbød meg en ny rolle, forteller Marsh.

- Manageren ønsker at jeg skal være så mye involvert som mulig. Jeg vil jobbe sammen med ham og Colin Pascoe, og støtte dem så godt jeg kan.

Brendan Rodgers ga i forbindelse med forfremmelsen uttrykk for at det var viktig for ham at folk han jobbet sammen med hadde sine røtter i byen.

- Jeg blir stolt når jeg hører det. Jeg traff på Phil Thompson på vei til jobbintervjuet, og han ønsket meg lykke til og fortalte at jeg bare måtte gjøre mitt beste. Jeg synes det er viktig å ha noen i klubben som kjenner historien og hva som forventes.

- Manageren har stilt meg et par spørsmål om historien og tradisjonene, men han besitter mye kunnskap om hva som skjer her, så han trenger egentlig ikke så mye hjelp med dette. Du vet, folk fra Nord-Irland, Skottland og Geordier er egentlig ganske like oss. Jeg forstår hans bakgrunn.

- Manageren ønsker at vi skal spille ganske likt som i den tiden klubben hadde suksess. Han har kommet inn og ønsker at laget skal spille fotball, noe som er musikk i mine ører. Han ønsker vi skal spille slik som da klubben vant trofeer. Stemningen er veldig god. Alle er opprømte og alle ønsker å imponere den nye manageren. Det er en frisk start, og alle er optimistiske.

- Det var flott av manageren å ta med så mange akademispillere på sommerturen. Jeg tror ikke det var nødvendig å ta med så mange, men han ønsket å se dem spille selv. Det var en flott erfaring for dem, og det var fint for meg å se hvor flott de oppførte seg, i tillegg til at de presterte virkelig bra i kampene.

- Min forfremmelse vil nok være til hjelp for de som kommer opp på førstelaget. Dessverre har klubben to baser. At jeg er der vil nok gjøre overgangen fra Kirkby til Melwood litt lettere, fordi de har et kjent fjes å forholde seg til og som de kan spørre om råd. Jeg har fått mange lykkeønskninger og gratulasjoner fra folk ved akademiet, noe jeg setter stor pris på.

- En spiller som Raheem Sterling er nå fullt involvert med førstelaget. Han trenger ikke min hjelp. Han har selvtilliten i orden. Han kommer bare til Melwood og trener som vanlig. Dersom du ikke visste hvem han var, ville du tro han hadde vært førstelagsspiller i årevis. Han gjør det virkelig bra. Jeg var henrykt når han scoret mot Bayer Leverkusen. Han har jobbet veldig hardt med avslutningene sine på trening. Jeg har sett ham på reservelaget, og vet han kan score mål. Han får nå igjen for den gode jobben han har gjort. Men han kan fortsatt bli bedre på alle sider ved sitt spill. Han er bare 17. Manageren mener han har blitt bedre defensivt, men det er fortsatt mye han kan bli bedre på. Han vet det, og han vet han ikke har nådd toppen ennå. Men han jobber med det.

- Selv vil jeg nok savne akademiet litt. Jeg har et godt forhold til alle spillerne som har base i Kirkby. Forhåpentligvis får de fremgang, slik at jeg ser mye til dem i fremtiden.

- Jeg hadde en prat med manageren for et par dager siden, hvor jeg fortalte ham at på dette stadiet i min karriere ønsker jeg kun å være trener. Om det er aktuelt å forsøke seg som manager en gang i fremtiden er noe jeg må vurdere senere. For meg betyr det alt å være trener i min egen klubb. Det finnes ikke ord som kan beskrive det. Alle andre steder vil det være en jobb, men å jobbe her er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg er overveldet, og jeg vil gi alt for å oppnå suksess.

- Jeg så aldri for meg at jeg skulle nå så langt i min trenerkarriere så raskt. Jeg fikk sjansen til å trene U18 ikke lenge etter at jeg fikk U16-jobben, noe jeg ikke forventet. Så jeg har sneket i køen her. Jeg gjorde det bra med U18, og må tydeligvis ha imponert noen. Jeg har fått muligheten til å jobbe med førstelaget av Brendan Rodgers, og jeg akter å ta vare på den.

- Jeg kan se Carra følge i mine fotspor senere. Han vet mye om fotball, og er nå kommet til et stadium i karrieren hvor han må bestemme seg hva han vil gjøre resten av livet. Når det gjelder de andre spillerne, kjenner jeg dem egentlig ikke godt nok til å si om de vil satse på trenerkarrierer eller ei.