Med rød lidenskap i kroppen

Liverpools nye manager Brendan Rodgers har noe å slekte på når det gjelder lidenskap til de røde fra Anfield. Klubbens historie var noe av det som tiltrakk ham aller mest.

Med bare noen timers tur med ferja på Irskesjøen, mellom hvor Brendan Rodgers vokste opp på kysten av Nord-Irland og til Liverpool, kjenner den nye manageren på Anfield både til byen og fotballen på Merseyside. Hans far Malachy, og hans bestefar, var begge svorne supportere av de røde.

- Dette er hjertet av fotballen, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo. – Du har Toshack, St. John, fram til Dalglish, Rush, Lawrenson og Hansen. Du kan også se på managere, Shankly og Paisley, og moderne storheter som Gerrard og Carragher.

- Det var historien til denne klubben og den posisjonen den har verden rundt, muligheten til å være manager for en stor klubb og være en inspirasjon for byen, det var noe jeg ikke kunne si nei til. Jeg forstår også den frustrasjon som har vært de siste årene.

- I tillegg er det min familie. Min bestefar og min far, velsigne ham han er ikke lenger blant oss, som var store Liverpoolsupportere. Dagen i dag er derfor en stolt dag for meg.

- Ja, jeg har tenkt på hvordan det er å gå ut her som manager, fortsetter Rodgers om Anfield, med skiltet på vei ut spillertunnelen og The Kop. – Du ser det for deg i tankene. Det er et spesielt sted.

- Det er en vidunderlig arena for fotball. Tradisjonen og historien. I dag tidlig (fredag) gikk jeg en tur rundt gressmatten for meg selv, bare for å få en følelse av stedet.

- Det er ikke noe som skremmer meg. Det er utvilsomt noe som pirrer meg.

- Jeg har tro på hva jeg driver med, en medfødt tro på mitt arbeid og jeg skal kjempe med mitt liv for å få Liverpool tilbake på skinner igjen.

- Folk som Kenny Dalglish og folk før meg var utrolige menn og døren vil alltid være åpen for slike karer til å komme inn. Nå er det min oppgave å fortsette det arbeidet som de gjorde.

- Jeg er irsk og derfor tror jeg at jeg vil greie meg bra i denne byen. Jeg arbeider med lidenskap, fotball er mitt liv. Swansea er en lidenskapelig by hvor de elsker sin klubb, og det er av samme årsak at jeg kom hit.

- Det er vidunderlige supportere her, og jeg vil kaste meg inn i det å representere byen og klubben på best mulig måte.