Merseyside-derby på Wembley

Everton blir Liverpools motstander lørdag 14.april i FA-Cupens semifinale. Det er femte gang de røde og de blå fra Merseyside møtes på siste etappe før finalen.

Liverpool tapte for Everton med 0-2 i 1906, men siden har man møtt de blå tre ganger i semifinalen av FA-Cupen og vunnet hver gang.

I 1950 scoret først Bob Paisley og så legenden Billy Liddell da man slo naboen 2-0. Paisley, senere mer kjent som manager, ble så satt ut til finalen mot Arsenal

I 1971 tok de blå ledelsen ved velkjente Alan Ball, før et ungt rødt lag snudde kampen gjennom scoringer av Brian Hall og Alun Evans.

Semifinalen på Maine Road i 1977 snakker blå supportere om ennå, da Everton først utlignet til 2-2 og så «scoret» hva de trodde var seiersmålet i sluttsekundene. Dommer Clive Thomas foretok imidlertid en annullering for offside som de på andre siden av Stanley Park aldri glemmer. Terry McDermott og Jimmy Case scoret for Liverpool. I omkampen var det aldri snakk om saken, da mål fra Phil Neal, Jimmy Case og Ray Kennedy sørget for 3-0 og finaleplass.

Siden har som kjent naboene også møtt hverandre i to finaler, i 1986 og 1989, og hvor Liverpool har trukket det lengste strået begge ganger. Da med Kenny Dalglish som manager.

Semifinalen spilles på Wembley lørdag 14.april, tidspunkt for avspark ennå ikke bekreftet.