Middlesbrough U21-Liverpool U21 0-1

Adam Morgan ble matchvinner for de røde, med en flott scoring i 1. omgangs siste minutt.

Gjestene topper Barclays U21 Premier League gruppe C før kveldens kamp, med 11 poeng på 5 kamper. Middlesbrough ligger på 3. plass med 7 poeng.

Liverpools lag: Gulácsi, Smith, Wilson, Sama, Sokolik, Coady, Morgan (McLaughlin 70), Roddan, Ngoo, Adorján, Pacheco. Benk: Ward, Pelosi, Nacho, Ibe.

Middlesbroughs lag: Ripley, Bennett, Burgess, Oliver, Halliday, Fowler (Edwards 78), Dolan, Smallwood, Sirrell (Brobbel 59), Park (Waters 65), Kneeshaw. Benk: Rivers, Montgomery.

Samed Yesil og João Carlos Teixeira er ikke med grunnet landslagsoppdrag.

1. omgang:

4. min: Rodolfo Borrells unge mannskap styrer spillet i åpningsminuttene.

8. min: Vertenes Park forsøker seg på et frispark fra 25 meter, men ballen går like utenfor.

10. min: Ngoo viser seg frem for første gang i kampen når han tråkler seg inn mot boksen, men blir hindret i avslutningsøyeblikket.

14. min: Nytt frispark fra hjemmelaget, men skuddet går over buret til Gulácsi.

16. min: Morgan skjærer inn fra høyrekanten og klinker til med venstrefoten. Skuddet blir blokkert ut til hjørnespark. Stopper Wilson er høyest på den påfølgende corneren, men får ikke ballen på mål.

19. min: Liverpool ligger i en tydelig 4-2-3-1-formasjon, med Ngoo på topp, Pacheco til venstre, Adorján sentralt og Morgan i en litt ukomfortabel posisjon til høyre.

22. min: Adorján får ballen skrått i boksen, finter seg flott innover og avslutter. Ripley redder.

24. min: Stor mulighet for Ngoo når han får ballen på snaut 25 meters hold. Den storvokste spissen holder forsvaret bak seg og har kun vertenes sisteskanse igjen, men avslutter rett i klypene på keeper fra 16-meteren.

28. min: Pacheco prøver seg fra litt over 20 meter, men får ikke fulltreff, og ballen triller utenfor. God Liverpool-periode nå.

29. min: Ny sjanse for Pacheco. Liverpool kontrer, Morgan får kula og slår en briljant pasning fra høyrekanten mot spanjolen på venstre. 21-åringen bruker tid med ballen før han avslutter, men skuddet blir for svakt.

33. min: Nok en gang kommer Wilson høyest på et hjørnespark, men får ikke headingen forbi Ripley. En liten sjanseorgie for de røde nå, men - i likhet med førstelaget - avslutningene lugger.

38. min: Coady dundrer fremover, finner seg rom foran boksen og avslutter, men keeper redder igjen.

44. min: Nytt forsøk fra Conor Coady. Midtbanespilleren skyter fra distanse, men keeper Ripley viser seg som en hard nøtt å knekke denne kvelden.

45. min: Adam Morgan sørger for borteledelse i sekundene før pause. Kombinerer strålende med Pacheco, som spiller Morgan fri med hælen, og sistnevnte går forbi keeper før han triller ballen i nota.

God omgang av Liverpool, hvor ballen for det meste befant seg i føttene til røde spillere. Middlesbrough kom till et par sjanser, med på langt nær like mange som Liverpool. En solid hjemmekeeper i Ripley har sørget for at verken Ngoo, Pacheco, Coady, Adorján eller Wilson har scoret på sine sjanser, men målvakten kunne gjøre lite med Morgans siste mulighet før pause. Flott veggspill med Pacheco sendte Morgan alene med Ripley, og scouseren valgte å passere burvokteren før han trillet Liverpool i en fortjent ledelse.

2. omgang:

46. min: 2. omgang er i gang.

53. min: Få sjanser i åpningen av omgang nummer to.

59. min: Sirrell bytter med Brobbel.

65. min: Park bytter med Waters.

70. min: Morgan bytter med McLaughlin.

73. min: Hjemmelaget er mye bedre med denne omgangen mens Liverpool igjen virker å tape seg etter pause.

75. min: Kjempemulighet for Middlesbrough etter at de røde kommer bakpå. Smith og Sama slipper vertene bakover langs sidelinja, og de får lagt inn. Hjemmelagets høyreving får skutt fra 13-14 meter, men ballen stopper i en liten klynge foran mål. Nær utlikning.

78. min: Fowler bytter med Edwards.

82. min: Hjemmelaget kommer til en ny sjanse, men Brobbel skyter like utenfor krysset.

85. min: Ngoo vinner en corner og tid til å puste ut for Liverpool. Sokolik blir avblåst for angrep på keeper det påfølgende hjørnesparket.

90. min: Rolige minutter for øyeblikket. Fire minutter legges til.

90. min: Halliday skyter fra distanse, men får ikke utlikningen han ønsker.

90. min: Pacheco får gult kort.

90. min: Slutt.

En strålende 1. omgang sørget for tre poeng på Riverside, i en kamp de røde nok var best totalt sett. Merseyside-klubben hadde en rekke målsjanser før pause, og Morgan ble matchvinner etter fantastisk samarbeid med Pacheco i det 45. minutt. David Fairclough karakteriserte omgangen som sesongbeste for U21-laget. Middlesbrough fikk riktignok sine muligheter til å utlikne etter pause, ettersom Liverpool la seg dypere i 2. omgang og fikk noen store muligheter mot seg, men Gulácsi slapp ingenting bak seg, holdt de røde til tre viktige poeng.