Mot gjensyn med Hyypiä

Sami Hyypiä vil få et fødselsladet gjensyn med Anfield i sommer når Liverpool skal avslutte sin sesongoppkjøring med treningskamp mot Bayer Leverkusen.

Liverpool Daily Post melder at Sami Hyypiäs Bayer Leverkusen kommer til å bli Liverpools motstander i siste preseasonkamp før Premier League-sesongen åpner. En hjemmekamp på Anfield som generalprøve før ligastarten har nå blitt en tradisjon.

Det vil bli Sami Hyypiäs første retur til Anfield siden han forlot Liverpool sommeren 2009. Den tidligere midtstopperen spilte 464 kamper og scoret 35 mål for de røde. Han vant Champions League, UEFA-cupen, UEFA Super Cup (to ganger), FA-cupen (to ganger) og ligacupen (to ganger) i løpet av sin tid i klubben.

Han dro til Leverkusen i 2009 og la opp som spiller to år senere. Finnen fikk så en stilling i den tyske Bundesligaklubbens støtteapparat. I april tok han over førstelaget på midlertidig basis etter at Robin Dutt fikk sparken. Etter seks kamper fikk 38-åringen jobben permanent frem til 2015.

Datoen for Leverkusens besøk på Anfield er ennå ikke bekreftet, men det antas at kampen skal spilles søndag 12. august. Det er seks dager før Premier League åpner og tre dager etter returkampen i 3.kvaliifseringsrunde i Europa League.

Deltagelse i Europa League-kvalifiseringen betyr at Liverpool sannsynligvis ikke kommer til å ha flere enn fire treningskamper i sommer. Tre av dem går i Nord-Amerika.