Navarro: - Jeg ville være som Gerrard

Brightons Alan Navarro ser frem til å spille på Anfield mot Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen var spilleren han alltid var ute etter å etterligne. Duoen spilte sammen på juniornivå.

Alan Navarro og Steven Gerrard spilte sammen i Liverpool da Navarro signerte sin første proffkontrakt med Liverpool i 2000. Spillernes karrierer har imidlertid tatt forskjellig retning. Steven Gerrard har blitt klubbkaptein, mens Navarro aldri fikk muligheten på førstelaget. Han ble etetr hvert lånt ut til Crewe og Tranmere.

I morgen får Alan Navarro sjansen til å spille sin første offisielle kamp på Anfield, og han vet at han står overfor en vanskelig oppgave mot Steven Gerrard.
- Jeg slo gjennom som back, men de bestemte seg for å prøve meg på midtbanen. Jeg spilte sammen med Steven noen ganger, sier Alan Navarro til LFC Magazine.

- Det var både bra og dårlig ettersom du visste at du kom til å kjempe med Steven om en plass på laget. Jeg trente sammen med ham hver dag i noen sesonger, og han var en kvalitetsspiller. Hvis han spiller mot oss, vil han være en konstant trussel. Alle visste at han kunne gå hele veien fordi han hele tiden var flere steg foran de andre på laget.

- Hans fotball, hjerne, hurtighet, styrke og måten å takle på – alt ved ham var fremragende. Han var den spilleren du ønsket å være.

31-åringen, som satt to ganger på benken for Liverpools førstelag mellom 2000 og 2002, skrev under permanent for Tranmere i 2002. Deretter har han også vært innom Macclesfield Town og Milton Keynes Dons. Kort tid etter at han ble frigitt av «The Dons», prøvespilte han for Brighton og imponerte nok i løpet av pre-season sommeren 2009 til å få en toårskontrakt med sydkystklubben.

I år har Navarro spilt 15 kamper i liga og cup. Brighton sendte Newcastle ut av FA-cupen i forrige runde, og belønningen ble et møte med Liverpool på Anfield i 5. runde .
- Etter trekningen fikk jeg mange tekstmeldinger om jeg var fornøyd med utfallet.. Til å begynne med hadde jeg ingen anelse om hvem vi hadde fått, men på grunn av alle tekstmeldingene skjønte jeg at det var Liverpool. Det var bare en flott følelse.

- Anfield er en spesiell plass. Jeg har alltid likt Liverpool, og jeg kommer alltid til å gjøre det. Det er der jeg vokste opp og hvor jeg startet min karriere. Å reise tilbake og spille, dersom jeg blitt tatt ut på laget, vil være litt som en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har spilt på Anfield mange ganger, men ikke i en offisiell kamp. Jeg kan ikke vente på den.