Nekter å godta unnskyldning fra MacKenzie

Tidligere The Sun-redaktør Kelvin MacKenzie har i dag kommet med en unnskyldning for artikkelen «The Truth» den 19.april 1989, nå som den virkelige sannheten om Hillsborough-tragedien har kommet for en dag. - For lite, for sent, mener Hillsborough-familiene.

Etter at Hillsborough-panelet tidligere i dag la frem sin rapport om Hillsborough-tragedien, og slo fast at Liverpool-supporterne ikke hadde noen som helst skyld i tragedien, og at politiet bevisst tuklet med bevis for å få skylden over på supporterne, kom omsider den tidligere The Sun-redaktøren Kelvin MacKenzie på banen med en unnskyldning for løgnene han spredte gjennom sin avis for 23 år siden.

- I dag vil jeg komme med min uforbeholdne unnskyldning til folket i Liverpool for overskriften «The Truth». Jeg ble totalt misledet. For 23 år siden ble jeg gitt opplysninger fra et vel ansett nyhetsbyrå i Sheffield, der en overordnet politimann og et lokalt parlamentsmedlem kom med alvorlige beskyldninger mot fansen på stadion, lød unnskyldningen fra MacKenzie.

- For lite, for sent. Han er et avskum. Et dyktig avskum, men et avskum, var den umiddelbare kommentaren til Trevor Hicks i Hillsborough Family Support Group.

MacKenzie jobber nå for BBC, og Hicks tok til orde for at den britiske statskanalen nå må gi den tidligere Sun-redaktøren sparken. Hicks mener også at sjefskonstabel Norman Bettison i West Yorkshire må avsettes. Mr Bettison har en fortid både i Merseyside-politiet og South Yorkshire-politiet, og var involvert i den opprinnelige Hillsborough-etterforskningen.

- Han bør vise seg som en mann å gå av og gjemme seg i et avløpsrør et eller annet sted, lød de sterke ordene fra Hicks.

Det største sjokket for de etterlatte da de i formiddag fikk vite innholdet i rapporten var at hele 41 av de 96 som døde kunne ha blitt reddet etter klokken 15.15. Tre personer skal ha besvimt da dette ble kjent.