Neppe kontraktstilbud før vinduet har stengt

Liverpool ønsker å beholde Agger, men ifølge Neil Jones i Liverpool Echo kan midtstopperen bli solgt dersom en klubb byr £25M. Derfor venter klubben også med å tilby ham ny kontrakt.

Daniel Agger ønsker å bli værende i Liverpool. Manager Brendan Rodgers vil også beholde ham. Liverpool spiller imidlertid et høyt spill og vil ikke forlenge danskens kontrakt før overgangsvinduet stenger, Klubben vil ha mulighet til å selge dansken dersom Manchester City matcher Liverpools prisforlangende.

- Hvis det kommer et bud på £25M, tror jeg Liverpool selger Agger. Men Liverpool vil også gjerne forlenge kontrakten med ham. Jeg tror at klubben venter til overgangsvinduet er stengt før klubben kommer med et tilbud, sier Neil Jones i Liverpool Echo til ekstrabladet.dk.

Daniel Agger stortrives i både byen og klubben.
- For det første har de behandlet meg ordentlig som person. Menneskene rundt klubben har behandlet meg med respekt. Dessuten er det tonen og gleden ved å se folk støtte klubben, og dermed også meg. Jeg har også fått spille Champions League en del ganger. Jeg vet hvordan det er, og jeg vet hvor god denne klubben er når vi er med i den salgs turneringer. Det ligger en følelse der at vi kan klare det igjen. Håpet er at det kan la seg gjøre, forklarer Agger.

- Byen er spesiell. Liverpool hadde sin storhetstid på 80-tallet, hvor de vant titler år etter år. På en måte er den perioden stadig tett på. Ikke forhold til titlene, men noe av den storhet er der fortsatt. Det synes jeg i hvert fall. Ellers ville jeg ikke ha vært her.

- Det er fortsatt en stor klubb, selv om vi ikke har vist det på banen de seneste årene. Det har ingenting med klubben å gjøre, men det er opp til oss selv.

Daniel Agger ønsker ikke å rette en pekefinger mot spillere som Luka Modric, Robin van Persie og andre stjerner som ønsker et klubbskifte for å oppnå øyeblikkelig suksess.

- Selvfølgelig er det noe stort å bli værende, men jeg forstår dem også godt. Karrieren til en fotballspiller er meget kort, og du vil gjerne vinne så mange trofeer som mulig og være så suksessfull som mulig. Du vil også tjene noen penger.

Agger føler seg ikke annerledes enn kollegaene i verden, hvor spillere ser ut til å få mindre klubbfølelse.
- Det synes jeg ikke. Folk er ulike. Omverdenen og mennesker generelt har en eller annen måte å generalisere grupper på, selv om de nødvendigvis ikke gjør det bevisst.

- Fotballspillere havner i en bås og andre befolkningsgrupper havner i en annen, men slik fungerer det ikke. På en måte er vi like fordi vi er mennesker. På andre måter er vi ulike igjen – fordi vi er mennesker.

Et eventuelt tilbud fra Barcelona vil derimot bli vanskelig å takke nei til.
- Barcelona ville være stort. De har verdens beste fotballklubb, så det sier seg selv. Men jeg synes jeg har det bra der jeg er. Jeg føler meg godt tilpass, og jeg føler at jeg har funnet en god plass i klubben, der jeg har noe innflytelse på banen