Offentliggjøring i Anglican Cathedral

Liverpool Echo melder at offentliggjøringen av Hillsborough-dokumentene vil skje i Anglican Cathedral i Liverpool. Hillsborough Independent Panel skal da komme med sin rapport om de viktigste funnene i dokumentene.

Dokumenter om Hillsborough-tragedien vil bli offentliggjort om to og en halv måned. De etterlatte vil håpe informasjonen vil gi svar på spørsmål rundt tragedien for 23 år siden.
- Jeg kan bekrefte at offentliggjøringen den 12. september vil skje i Liverpool Anglican Cathedral, sier Liverpools biskop James Jones.

Hillsborough Independent Panel skal da komme med sin rapport om de viktigste funnene etter gjennomgangen av dokumentene.  Dokumenter fra så mange som 80 ulike organisasjoner vil bli offentliggjort for første gang til høsten. Mappene fra politiet, ambulansetjenesten og regjeringens Cabinet office vil nok være av størst interesse for de etterlatte.

Hillsborough Independent Panel, ledet av Liverpools biskop, kontakter for tiden alle ofrenes familier for å informere om hvordan offentliggjøringsprosessen skal foregå 12. september . Det antas at slektningene vil få god tid til gjennomgang av dokumentene før offentligjøringen til å lese om de nye funnene og fordøye innholdet.

Rapporten til Lord Justice Taylor har allerede avdekket at Liverpools supportere ikke kan lastes for tragedien. Han konkluderte med at ansvaret må legges på politiet for manglende kontrollevne og svikt i organiseringen, noe som ledet til den fatale beslutningen om å åpne en port utenfor stadion. Dermed strømmet supportere inn og den ene tribuneseksjonen ble overfylt.