Ofte uavgjort mot Arsenal

Liverpool har vunnet bare en av de ni siste ligakampene mot Arsenal, nemlig 2-0 seieren på Emirates i august. Dersom de røde vinner på Anfield i morgen vil det være første gang de vinner begge ligakampene mot Arsenal siden 1999/2000-sesongen.

Statistikken høres kanskje forferdelig ut, men seks av de ni ovenfor nevnte kampene har endt uavgjort. Arsenal har altså bare vunnet to av disse.

Liverpool mangler bare to mål på å ha gjort 250 ligamål mot The Gunners.

Morgendagens kamp vil være Kenny Dalglish sin 450.toppseriekamp som manager. Hans statistikk med Liverpool, Blackburn og Newcastle er 247 seirer, 115 uavgjortkamper og 87 tap.

Liverpools to siste hjemmekamper i ligaen har endt 0-0, noe som betyr at de røde fortsatt ikke har gjort ligamål på Anfield i 2012. Anfield-klubben har aldri spilt 0-0 i tre hjemmekamper på rad i toppserien tidligere.

Liverpool er ubeseiret i Premier League på Anfield denne sesongen, men har bare vunnet fire av tolv hjemmekamper. Åtte uavgjortkamper på Anfield i ligaen denne sesongen er mer enn i de to foregående sesongene til sammen. I 2009/10 spilte de røde uavgjort 3 ganger på Anfield, og de hadde fire uavgjorte hjemmekamper i 2010/11.

Bare Manchester City med seks baklengsmål har sluppet inn færre mål på hjemmebane i Premier League enn Liverpool, med sine åtte, denne sesongen.

Liverpool har imidlertid kun vunnet to av sine siste ni ligakamper.

Arsenal er på sin side ubeseiret i sine fire siste ligakamper. The Gunners har imidlertid sluppet inn flere mål på Anfield, med 26, enn på noen annen bortebane siden toppdivisjonen i England tok navnet Premier League.

Arsene Wengers mannskap har gjort 18 ligamål så langt i 2012. Det er flere enn noe annet lag.

Kilde: BBC