Ønsker å integrere egne metoder

Brendan Rodgers la ikke skjul på at han gledet seg til å sette seg på flyet mot Nord-Amerika tidligere i dag. Han synes oppkjøringen er ideell for å analysere spillerne. Støtteapparat og trenere fra akademiet er også med vestover.

Liverpool har reist på sin første utenlandstur med Rodgers som sjef, og manageren skal ta fatt på tre treningskamper i løpet av to uker i statene. Kampen mot Toronto spilles 21. juli i Canada, mens oppgjøret mot Roma fire dager senere spilles på Fenway Park i Boston. Tottenham blir siste motstander i Baltimore 28. juli.

- Vi har lagt ned noen gode treningsuker bak oss her hjemme, og når man reiser utenlands, spesielt til store land som USA og Canada, finner man ut mer om hver enkelt spiller, forklarte Rodgers til det offisielle nettstedet på John Lennon Airport før avreise.

- Vi ser virkelig fram til å få litt sol, ettersom det har regnet litt i morges. Hele gruppa, både spillere, trenere og støtteapparat, gleder seg til å reise.

Flere unge spillere har fått en plass i troppen som skal tilbringe de to neste ukene i Nord-Amerika, og Rodgers forklarer at han kommer til å analysere hver eneste spiller på treningsleiren.

- Det blir en god sesongoppkjøring for min del, fordi jeg både får sett på de unge og mer erfarne spillerne der borte, så alle føler at har en fair sjanse til å vise seg frem.

- Jeg har også med meg folk fra akademiet i støtteapparatet. Jeg føler det er viktig at de får et innblikk i hvordan jeg jobber med spillerne, både på og utenfor banen, fordi ting kommer til å bli ganske hektisk når vi reiser hjem igjen, og jeg kommer til å fokusere ekstra mye mot de kommende kampene.

- Derfor blir dette en fin mulighet til å integrere mine metoder med både spillere og trenere fra akademiet. Vi kommer til å nye tiden der borte, men også jobbe hardt.

Liverpool skal slå leir ved Harvard University når de ankommer USA. Universitetet har gode fasiliteter, inkludert en innendørs løpebane i full størrelse og tre store svømmebasseng med OL-standard.

- Harvard er et av de mest kjente og historiske universitetene i verden, så det er virkelig en ære for oss å kunne trene der, forklarte nordiren.

- Men det viktigste er vår mentale innstilling. Først og fremst drar vi dit for å jobbe steinhardt. For det andre er det viktig å vise klubben fra en god side til folk på andre siden kloden. Men vi er der for å trene hardt og riktig – det er det viktigste.

39-åringen sin første kamp som Liverpool-manager blir mot Toronto kommende lørdag, men nordiren presiserer at resultatene ikke er det viktigste i treningskamper.

- Når man er en spiller, trener eller manager, ønsker man åpenbart ikke å tape kamper. Men jeg mister nok ikke nattesøvnen om vi skulle tape der borte, sier han.

- Som kjent mangler vi en stor del av førstelagsstallen og flere sentrale spillere, men det viktigste er å starte motoren på spillerne vi har med oss.

- Nå ønsker vi å ta fatt på den første treningskampen, før vi etter hvert begynner se frem mot ligaåpningen 18. august, og det er den datoen spillerne skal stille kampformen inn mot, avslutter Rodgers.

Samtlige av Liverpools kamper i Nord-Amerika sendes direkte på TV 2 Premier League HD 1 og LFC TV Online.