Oppmuntret av Rodgers

Lucas forklarer at har fått ekstra selvtillit og motivasjon av de positive kommentarene til Rodgers. Midtbanespilleren var på banen igjen i Nord-Amerika etter syv måneders skadefravær.

Brendan Rodgers har uttalt at 25-åringen vil bli en utmerket spiller i hans tid i sjefsstolen på Anfield, og det er ord som har gitt Lucas selvtillit foran sesongen.

- På min første dag tilbake i Liverpool snakket han med meg og sa at jeg tilhørte hans planer, sier Lucas Leiva til Liverpoolfc.com.

- De ordene hjalp meg til å slappe av litt mer fordi han er en ny manager som har kommet inn og alle ønsker å imponere. Jeg var på vei tilbake fra skade og visste at jeg ikke ville være på samme nivå som de andre spillerne.

- Når manageren sier fine ting om deg, vil det gi deg ekstra selvtillit og motivasjon, men jeg er allerede nok motivert. Jeg er i en stor klubb og veldig glad for å spille for denne klubben. Det er bare et spørsmål om tid og om å være tålmodig. Han har vært meget viktig fra første dag.

Lucas har ikke spilt offisiell førstelagskamp for Liverpool siden han ble skadet mot Chelsea i Carling Cup i november, men har fått 74 minutter totalt i Liverpools tre treningskamper i Nord-Amerika.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake og være i stand til å spille fotball igjen. Jeg nyter hvert minutt av treningene og kampene. Jeg ser frem til å ha en stor sesong. Det har vært en lang rehabilitering og seks eller syv måneder ute. Jeg er meget spent på å spille igjen.

- Selvsagt er det fortsatt mye arbeid å gjøre, men jeg ser frem til å få selvtilliten tilbake og bli 100 prosent så fort som mulig. Jeg har alltid forsøkt å gi alt i karrieren når det gjelder å jobbe på øktene. Men en skade som dette gjør deg bare sterkere og får deg kanskje til å forandre på måten du tenker om enkelte ting.

- Som sagt har det vært en lang rehabilitering, men i karrieren min tror jeg det vil være verdt det.  Jeg er meget glad for å være tilbake.