På vei mot ny medlemsrekord

Utrolig nok – midt i all den sportslige motgangen, er Supporterklubben i ferd med å sette ny medlemsrekord. – Det viser igjen hvilket sterkt grunnfjell Liverpool FC har og hvor mye engasjement det er rundt klubben, sier daglig leder Tore Hansen.

Medlemstallet i Supporterklubben er i ferd med å nærme seg 38.000 betalende medlemmer – og ny medlemsrekord. Den forrige rekorden var på 38.191 og slik sesongen har utviklet seg medlemsmessig ligger det an til ny rekord inneværende sesong.

Tore Hansen tror det er flere årsaker til det. – Vi har merket en positiv utvikling etter vi introduserte nye typer medlemskap i sommer og vi ser også at mange benytter seg av våre medlemstilbud. Den største årsaken tror jeg likevel er den «støtteerklæringen» mange vil gi klubben når den sliter i motgang. Vi så akkurat det samme skjedde den høsten Roy Hodgson ble ansatt. Da vi slet sportslig og lå rundt nedrykningsstreken vokste medlemstallet markant. Det er helt umulig å gi en logisk forklaring på hvorfor det er slik annet enn at vi er en spesiell rase.

IKKE MEDLEM AV SUPPORTERKLUBBEN – KLIKK HER

Folk strømmer til for å vise sin støtte rett og slett?
- Ja, det er slik vi opplever det. Mange skriver det rett ut i mailer til oss at «nå er det på tide og melde seg inn igjen» og ber gjerne om familiemedlemskap på sin datter samtidig. Daglig får vi slike mailer. Liverpoolsupportere er veldig flinke til å videreføre sitt engasjement til barna og resten av familien. Det er jo en av årsakene til at grunnfjellet er så sterkt som det er.

Hvilke mål har dere?
Først og fremst håper vi virkelig på en stor sportslig opptur – det har alle de trofaste og lojale Liverpoolsupporterne der ute fortjent. Det er imidlertid vanskelig og starte på nytt tre år på rad med tre forskjellige managere, og det har vært en øvelse i tålmodighet. Men vi ser alle at det virkelig er noe spennende på gang under Brendan Rodgers ledelse og gleder oss til fortsettelsen. Da skal vi også skaffe oss de siste par tusen medlemmene til å gå forbi Manchester United i antall norske medlemmer. Vi trenger ikke vinne ligaen for å gjøre nettopp det – og det sier egentlig det meste om styrkeforholdet. Straks vi er «oppe der» og kjemper om gullet tror vi også 1 % av Norges befolkning er medlem av Supporterklubben.