Red connection

Robbie Keane og Damien Plessis tilbake i England. Andriy Voronin ble «Årets spiller» i gamle Sovjet-regionen. Jim Magilton trener i Australia. Alex Miller til Russland.

Robbie Keane er tilbake i Premier League. 31-åringen har blitt lånt ut fra MLS-klubben Los Angeles Galaxy til Aston Villa. Den tidligere Liverpool-spilleren blir værende på Villa Park frem til 25. februar mens det er ferie i USA. Sesongen i Major League Soccer går fra mars til desember, og spilleren ser muligheten til å holde formen ved like i spillepausen.
- Jeg er glad for å være tilbake i Premier League. Dette er kortvarig, men det har vært mange spekulasjoner som har linket meg til Villa de seneste årene. Endelig så er jeg her, sier Keane til Villas offisielle nettside.

Damien Plessis mottok i går sin internasjonale klarering, og er dermed spilleberettiget for Doncaster Rovers. Franskmannen sluttet seg til Championship-klubben på en fem måneders låneavtale fra greske Panathinaikos 2. januar, men har frem til nå ikke vært tilgjengelig for spill.
- Grunnet den økonomiske situasjonen i Hellas, var vi heldige nok til å bli enige med Panathinaikos om å signere en spiller av Damiens kaliber. Han spilte fantastisk på juniorlaget i Lyon og ble ansett om et av de beste unge talentene i Frankrike før han gikk til Liverpool. Uheldigvis lyktes det ikke for Damien i Liverpool, men han er en kvalitetsspiller og har spilt i Champions League. Han er fortsatt bare 23 år og vil bli en verdifull tilvekst til Doncasters tropp. Vi betaler bare £2000 i uken for spilleren. Panathinaikos dekker hans resterende lønn, uttaler spilleragent Willie McKay til skysports.com. Agenten har jobbet med manager Dean Saunders for å finne forsterkninger til den nedrykkstruede klubben.

Andriy Voronin (32) har blitt kåret til «Årets spiller» i den gamle Sovjet-regionen. Den nåværende Dynamo Moskva-spissen sanket 175 poeng i en avstemning som den russiske avisen Sport Express avholdt blant 45 aviser og magasiner i de tidligere Sovjetrepublikkene.

Alex Miller fikk tidligere i måneden jobben som hovedtrener for den russiske førstedivisjonsklubben Sibir Novosibirsk, og 62-åringen ble dermed den første britiske hovedtreneren i russisk fotball.

Jim Magilton ble for noen dager siden ansatt som ny trener i den australske klubben Melbourne Victory, hvor Harry Kewell for tiden spiller. 42-åringen har nylig jobbet som assistentmanager til tidligere Shamrock-sjef Michael O’Neill. Magilton fikk aldri førstelagskamper for Liverpool, men var ubenyttet reserve i FA Charity Shield 1990, da Liverpool delte trofeet med Manchester United etter 1-1 på Wembley.

Jason Banton har signert kontrakt med Major League Soccer foran denne ukens 2012 Super Draft. 19-åringen ble hentet til Liverpool fra Blackburn på korttidskontrakt i januar i fjor, men fikk kun tre innhopp for juniorlaget og to cupkamper for reservelaget, før han ble frigitt. Etter opphold i Leicester og Burton Albion håper han nå altså å få sjansen i MLS.

Sean Highdale, som ble hardt skadet i en bilulykke i 2008, er nå i Burscouch FC i Northern Premier League (under Conference North/South). Midtbanespilleren gikk til Vauxhall Motors etter at han ble frigitt av Liverpool sist sommer, men har altså allerede byttet klubb.

Steven Irwin ble også frigitt sommeren 2011, og skrev på for Telstar i den nest øverste divisjonen i Nederland. Der spilte han tre kamper,  men slet med hjemlengsel og returnerte til England i midten av november. Midtbanespilleren står for tiden uten klubb.