Red connection

Flere tidligere Liverpool-spillere på ulike nivåer har enten skiftet klubb eller skrevet under ny kontrakt de seneste ukene. Javier Mascherano med to nye år i Barcelona.

Javier Mascherano har blitt belønnet for sine gode prestasjoner med en forlengelse av kontrakten. Den nye avtalen strekker seg til 2016, og utkjøpsklausulen er satt til 100 millioner euro. Papirene vil bli endelig signert de kommende ukene.

Leicester har hentet Zak Whitbread fra Norwich. Midtstopperen har skrevet under på en toårskontrakt etter at han ble frigitt av Premier League-klubben i sommer. 28-åringen tilbrakte to og et halvt år på Carrow Road.

Alexander Kacaniklic har fått en ny toårsavatle med Fulham etter å ha imponert på lån i Watford forrige sesong. 20-åringen ble tilbakekalt før utlånsperiodens slutt og fikk sin debut for «Th Cottagers» i 2-1-seieren mot Norwich i april. Svensken var med Fulham å vinne 1-0 mot Liverpool på Anfield i mai.

Krisztian Nemeth har sluttet seg til nederlandske Roda JC fra Olympiakos. 23-åringen, som forlot Anfield i 2010 uten en offisiell førstelagskamp, tilbrakte forrige sesong på lån i RKC Waalwijk. I Roda JC har han fått en toårskontrakt. Nemeth har fem A-landskamper for Ungarn.

Jon Otsemobor har signert en ettårskontrakt med Milton Keynes Dons. Den 29-årige forsvarsspilleren var tilgjengelig etter at hans kontrakt med Sheffield Wednesday hadde utløpt. Forrige sesong slet han mye med skader.

Paul Anderson, som var fri agent, har forlatt Nottingham Forest og sikret seg en toårskontrakt med Bristol City. 24-åringen fikk 70 ligakamper fra start og 19 som innbytter for Forest på tre sesonger. På de kampene nettet han syv ganger. Midlands-klubben hentet kantspilleren på lån fra Liverpool i 2008, før han signerte permanent i juni 2009. Liverpool mottok den gang £250000 i overgangssum.

Charlie Barnett har skrevet under på en ny ettårskontrakt med Accrington Stanley. Den 22-årige midtbanespilleren fikk 41 kamper for Stanley forrige sesong og nettet to mål etter gratisovergangen fra Tranmere.

Peter Cavanagh sluttet seg til Rochdale fra Fleetwood Town tidligere i sommer. Nå er 30-åringen utnevnt til Rochdales kaptein.