Reina øyner Europa-retur

Én sesong uten Europacup-spill er nok for sisteskansen.

For Pepe Reina trives best når han får spille to kamper i uka. Spanjolen vil helst møte motstand fra Kontinentet i midtukene - og det har han ikke har fått anledning til denne sesongen.

- Det har vært smertefullt ikke å delta i Europa. Jeg har følt misunnelse overfor andre klubber, medgir Reina overfor Daily Telegraph.

Burvokteren makter imidlertid å se en positiv side ved at Liverpool har uteblitt fra europeiske cupturneringer denne sesongen.

- Med positive øyne, kan uteblivelsen fra Europa ha hatt en positiv innvirkning på prestasjonene våre i de nasjonale cupene. Men i denne klubben skal vi spille fotball i midtukene. Det er slik det har vært hele tiden mens jeg har vært i Liverpool, sier han.

29-åringen slår fast at en klubb som Liverpool skal være involvert i Europa - det være seg Champions League eller Europa League. Nå er siktet innstilt på deltakelse i den gjeveste europeiske cupturneringen neste sesong.

- Forhåpentligvis klarer vi å kvalifisere oss til Champions League, men vi må delta i Europa. Det er bare naturlig for en klubb som Liverpool.

Pepe Reina kom til Anfield noen uker etter Champions League-triumfen mot AC Milan i 2005, og spanjolen fikk med seg en FA-cuptittel i debutsesongen på Anfield. Året etter nådde rødtrøyene en ny finale i Champions League, men Milan revansjerte seg og vant 2-1 i Athen. Siden har ikke Liverpool nådd én eneste finale.

- Det var ikke enkelt å vinne FA-cupen, men vi hadde store forventninger etter at vi gikk til topps i turneringen. Året etter nådde vi en ny finale, men det var alt, slår målvakten fast.

Han legger ikke skjul på at han vurderte å forlate Merseyside da ting så som mørkest ut under regimet til Tom Hicks og George Gillett. Nå er Reina glad for at han bestemte seg for å bli, og oppleve det som forhåpentligvis blir begynnelsen på en ny troférik periode i Liverpool-historien.

- Vi vant i Istanbul i 2005, før vi gikk til topps i FA-cupen året etter. Så nådde vi Champions League-finalen i 2007 - og det var alt. Under de forrige eierne opplevde vi en mørk periode i klubbhistorien. Heldigvis kom de nye eierne inn med nye ideer og et nytt prosjekt, som vi alle tror på. Forhåpentligvis gjør supporterne det samme.

Reina legger til at han alltid har trodd på at det ville snu for Liverpool, men han vurderte selv å forlate klubben da det blåste som verst.

- Jeg ville kanskje ikke ha vært her om klubbens eierskap ikke hadde skiftet hender, men det spiller ingen rolle nå. Nå handler det om å komme tilbake på vinnersporet, og det kan vi gjøre ved å seire på Wembley. Vi er Liverpool, og selv da alt så mørkt ut, visste vi at denne klubben ville komme tilbake og vinne trofeer, sier han.

Nå er spanjolen lysten på å tilbakebetale eierne - som har investert store summer i Liverpool-laget.

- Som eier, ville du selvsagt likt at laget hadde gitt deg noe tilbake. Så la oss gjøre det. La oss gi dem noe tilbake for pengene de investerte i sommer. Vi skal gjøre alt vi makter for å heve oss til det neste nivået, avslutter Reina.