Reina passerer Clemence

Pepe Reina kan i morgen ta e-cuprekorden som har stått i mer enn 30 år. Det antas at spanjolen får vokte målet mot Young Boys.

Hvis Reina tas ut i startelleveren mot Young Boys, vil han overta klubbrekorden til Ray Clemence i antall kamper for en keeper i e-cupene. Clemence forlot Liverpool i 1981 etter Serievinnercuptriumfen mot Real Madrid. Da hadde han spilt 80 kamper for Liverpool i Europa.

Reina tangerte den rekorden i forrige måned da han var med å tape 2-3 mot Udinese på Anfield, men har ikke fått mulighet til å passere keeperlegenden før nå på grunn av skade. Reina fikk problemer med hamstringen under oppvarmingen i pausen av Spanias kamp mot Frankrike i midten av oktober, og var bare tilbake på lørdag i 3-0-seieren mot Wigan.  30-åringen gikk glipp av begge kampene mot Anzhi, men ligger an til å få sjansen mellom stengene mot Young Boys i morgen.

Reinas Liverpool-debut var i 1. runde av Champions League-kvalifiseringen mot TNS i juli 2005.  Clemence startet sitt e-cupeventyr med Liverpool i Messebycupen i september 1969. De røde var verter for Dundalk i 1. kamp i 1. runde, og Bill Shanklys mannskap gikk seirende ut med 10-0. Clemence slapp ikke inn mål i Europa før over et år senere da Jozsef Mucha nettet for Ferencvaros i 1. runde av Messebycupen det året. Clemence vant Serievinnercupen tre ganger med Liverpool.