Rodgers ba England U21 utelate Sterling

Brendan Rodgers rådet det engelske fotballforbundet til ikke å forfremme Raheem Sterling til Englands U21-landslag for å beskytte kantspilleren.

Raheem Sterling har fått en god sesongstart for Liverpool. Kantspilleren har fått tre kamper i startoppstillingen denne sesongen – mot Hearts (B), Manchester City og Arsenal. 17-åringen var aktuell for Englands U21-landslag til EM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Norge. Brendan Rodgers ønsket imidlertid å beskytte spilleren, og mente at spill for England U19 mot Tyskland U19 var mer passende.

- Jeg snakket med Trevor Brooking om hvilke tanker det engelske fotballforbundet hadde om hvor han står. Jeg sa min mening om at han selvsagt har ferdighetene til å være på U21, men på mange måter er det riktig for ham å reise med U19. Han var involvert med oss på søndag (mot Arsenal). Han har sluttet seg til Englandstroppen og har reist for å spille i Tyskland. Det gjør at han kan komme tilbake og restituere seg bra før vår kamp mot Sunderland, sier Brendan Rodgers til The Guardian.

- Det handler om individets behov. Det ser bra ut på sportssidene at han er involvert med U21, men realiteten er at dette er en gutt som har gjort store fremskritt de seneste ukene. Han var helt fantastisk i sesongoppkjøringen. Dere har sett hans kvalitet, mot og innstilling i kampene, og det har vært fantastisk. Men la oss for øyeblikket ta det med ro.

- Jeg synes man må ta det forsiktig med unge spillere. De kan hentes opp fra sin klasse for fort. De har én god kamp og får status som superstjerne. Så ser man dem i en alder av 23 og 24 år og undrer på hvorfor de ikke er superstjerner lenger.