Rodgers berømmer Lucas

Liverpools manager sier at Lucas Leiva blir en briljant spiller å ha i troppen. De rødes tropp må bygges opp gradvis, og det samme med modellen som Brendan Rodgers vil skape i klubben.

- Jeg har bare vært i denne jobben en kort periode og da jeg kom hit fortalte alle meg hvor spesiell Lucas var som spiller og type, og jeg må si at han har vært enda bedre enn det etter at jeg har møtt ham, forklarer Brendan Rodgers til Daily Telegraph.

- Han er den ultimate proff og kommer til å bli en briljant spiller for meg under min karriere her i Liverpool, og jeg ser fram til at han er tilbake i form igjen. Jeg vet at han hver dag vil kjempe hardt for å komme tilbake dit han var, han er ikke bare en topp fotballspiller men også en flott person.

- Det har vært noen lange måneder å være ute, men jeg føler meg oppladet og stadig bedre, sier Lucas selv. – Jeg er i ferd med å få min selvtillit tilbake og pre-season vil være et viktig skritt. Jeg har savnet å spille for Liverpool.

- Skjemaet for å komme tilbake var på ni måneder, men heldigvis har jeg greid å komme tilbake noe tidligere ved hjelp av fysioterapeuter og leger. Jeg hadde et mål om å bli klar til å være med på pre-season, og heldigvis klarte jeg det.

- Jeg er ikke engstelig for at jeg ikke skal komme tilbake der jeg var og jeg må skynde meg langsomt.

- Da spillerne og staben kom inn for første gang presenterte jeg en klar visjon om hvor vi ønsket å gå basert på den kulturen og filosofien som jeg ønsker å innføre og bringe videre, fortsetter Brendan Rodgers om sine forventninger foran sin første sesong som manager hos Liverpool.

- For meg er det en livstil å være manager hos Liverpool Football Club og det har det vært siden jeg signerte 1.juni.  Hver kamp for Liverpool er viktig, selv under pre-season, og for oss som klubb og lag er det en ny generasjon og en ny start. Jeg ser virkelig fram til at de andre guttene kommer neste uke.

- Målsetningen for meg er enkel, å bygge en tropp som kan kjempe i alle turneringer. Mitt arbeid er med tanke på lang sikt og bygge en modell og et spill som kan fungere år etter år. Jeg må bygge en tropp siden realiteten er at vi nå ikke har nok spillere (som er gode nok). Se på Spurs for eksempel, som endte på fjerdeplass, de har bygget opp en tropp gjennom flere år og vi behøver å komme opp på det nivået.

- Prinsippene i ditt spill vil når alt kommer til alt basere seg på dine spillere og det er slik jeg arbeider. Jeg vil ikke avsløre spillere, jeg vil ikke be dem om å gjøre noe de ikke er komfortable med og vil se mot deres sterke sider. Ut fra hva jeg har sett har de trives med å arbeide på den måten og har vært fantastiske med ballen, men vi er fotballmanagere og ikke magikere og det vil ta tid. Over tid kan vi få denne modellen på plass.