Rodgers følger situasjonen til Sigurdsson

Brendan Rodgers innrømmer at han følger situasjonen til midtbanespilleren Gylfi Sigurdsson, som kan være aktuell for en overgang til Liverpool.

Sigurdsson gjorde sju mål på 19 kamper for Swansea sist sesong, etter at han ble lånt fra tyske Hoffenheim i januar. Han ble også kåret til Barclays Premier League Player of the Month for mars. 22-åringen er fortsatt Hoffenheims eiendom, men en permanent overgang til Premier League er på trappene. Brendan Rodgers aksepterer at Swansea står først i køen i så måte.

- Først og fremst er Gylfi Hoffenheim-spiller. Jeg lånte ham i annen halvdel av forrige sesong, og han gjorde det svært, svært bra. Han scoret sju mål, og bidro svært positivt for vårt lag. Jeg ønsket å kjøpe ham til Swansea, og som jeg har sagt til ham og hans representanter, så må han snakke med dem først, uttaler Rodgers til Liverpoolfc.tv.

- Om han av en eller annen grunn blir ledig på markedet, vil det nok være flere klubber som er interessert i Gylfi. Om så skjer ønsker jeg å være i posisjon til å hente ham hit til Liverpool, legger manageren til.

- Men jeg har hele tiden sagt at slik jeg ser det så har Swansea en avtale med ham, og de har dermed alle muligheter til å kjøpe ham. Det er bare rett og rimelig. Dersom den situasjonen endrer seg, vil vi ta ting derfra.

Rodgers har satt opp en liste med spillere han ønsker å hente til Liverpool, men ønsker selvsagt ikke å avsløre navnene på listen med unntak av Sigurdsson.

- Potensielle transfermål ønsker jeg å holde for meg selv. Det er en håndfull spillere som kan komme inn og heve gruppen umiddelbart. Jeg vet hvilke spillertyper jeg behøver å hente inn for at vi skal fungere godt som lag, og det er noe jeg selv, klubben og styret vil se på.

- Problemet for en klubb som Liverpool er at vi blir linket til alt som kan krype å gå av spillere på markedet. Det ser nesten ut som vi skal stille fem eller seks lag neste år, med alle spillerne som blir linket til oss i tillegg til de vi allerede har.

- Slik er vel verden i dag. Alle spillere ønsker å spille for Liverpool. Størrelsen på klubben og den historie, og kvaliteten på folkene vi har her, betyr at folk ønsker å spille fotball for oss. Problemet er at alle kan ikke gjøre det.

- Jeg vet mer eller mindre hva vi har, men jeg vet også at det er et par spillerkjøp som virkelig kan forbedre det vi holder på med. Det er noe vi vil jobbe sammen om i løpet av sommeren, og forhåpentligvis klarer vi å hente inn en eller to nye spillere.