Rodgers om støtteapparatet

Brendan Rodgers tok med seg Colin Pascoe, Glen Driscoll og Chris Davies da han tok over managerjobben i Liverpool FC. Trioen forteller om sine arbeidsoppgaver.

Colin Pascoe (til venstre på bildet) ble ansatt som assistentmanager, Glen Driscoll (til høyre på bildet) fikk tittelen «head og performance», mens Chris Davies har ansvaret for å analysere motstanderne.

 Colin Pascoe var allerede i støtteapparatet til Swansea da Brendan Rodgers kom til Liberty Stadium i 2010, men ble forfremmet til nordirens assistent. Deres samarbeid har siden blomstret.

- De er meget viktige for meg og har nøkkelrolle i hvordan jeg opererer, sier Brendan Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Colin er på bølgelengde med hvordan jeg vil spille og bygge laget. Han kjenner nøyaktig modellen. Han er en meget talentfull trener. Han fikk faktisk sin debut for Swansea på Anfield (0-3-tap) på sin fødselsdag.

- Colin var en fremragende landslagsspiller (for Wales), så han har opplevd både opp- og nedturer. Han var en lojal tjener i Swansea. Han vet hvordan jeg jobber. Vi kommer godt overens profesjonelt og personlig.

Glen Driscoll startet karrieren sammen med Rodgers ved Readings akademi i 2000 før han sluttet seg til Chelseas støtteapparat tre år senere. I fjor brakte Rodgers ham til Swansea som fysisk trener.

- Glen Driscoll er en annen viktig del av det vi prøver å få til her. Som «head of performance» bygger han bro mellom det medisinske og fotball og vitenskap. Han kjenner også mine metoder.

Chris Davies var kaptein på Reading juniorlag under Rodgers, men karrieren tok en annen retning i 2004 da han begynte å studere idrettsvitenskap. Han tilbrakte de to seneste årene i Swansea. 

- Chris er også en annen talentfull kar. Han er min analytiker. Jeg er overbevist om at han en dag blir manager i sitt rette jeg.

Colin Pascoe om samarbeidet med Brendan Rodgers
- Da han kom til Swansea, gikk vi gjennom spillefilosofien Brendan ønsket å benytte. Våre ideer var sammenfallende, og det er flott å jobbe med en som liker at laget skal holde ballen langs bakken. Det er imidlertid også hardt arbeid uten ball. Han er en manager som liker at spillerne får uttrykke seg selv og vinne kamper.

- Jeg har alltid tenkt på Liverpool som et lag som spiller ballen og får motstanderen til å jobbe hardt for å få med seg noe. Når lag kommer til Anfield, må de virkelig fortjene det de får.

Glen Driscoll om sine arbeidsoppgaver og Brendan Rodgers
- Min rolle er å dekke medisinsk vitenskap som er integrert i de praktiske treningsmetodene Brendan har innført. Jeg hjelper til med å koordinere jobben som vitenskapsavdelingen og det medisinske støtteapparatet gjør i tråd med treningsfilosofien manageren benytter.

- Trolig er min viktigste rolle i første omgang å koordinere og sikre at det fremragende arbeidet i avdelingene for vitenskap, fitness og medisin passer inn i vår globale filosofi - en prosess og et utfall jeg til slutt håper kan skape en spennende fremtid, hvor Liverpool kan være i forkant både på og utenfor banen.

- Brendan har en unik evne til å motivere spillerne med sin tilstedeværelse på trening. Han kjører gjennomtenkte treningsøkter med optimal intensitet, men med utrolig variasjon. De vil sjelden gjennomføre den samme øvelsen to ganger. Samtidig skal han fullføre sine detaljerte taktiske og tekniske mål.

Chris Davies om sine arbeidsoppgaver
- Primært vil jeg studere og analysere motstanderne. Min jobb er å ha ansvar for speiderne og se kamper selv.

- Jeg vil så studere de fire seneste kampene på DVD. Fra disse vil jeg bruke all informasjon og opplysningene vi har samlet om motstandere. Jeg setter sammen en presentasjon og en rapport til manageren og spillerne. Jeg sørger for at vi dekker hver enkelt detalj om motstanderen, slik at vi er fullt forberedt på dem.

 

Kilder: Liverpool Daily Post, liverpoolfc.com