Rosenborg U19 - Liverpool U19 3-0

De røde juniorene tapte fortjent i Trondheim, og står dermed med null poeng etter tre NextGen Series-kamper.

Rosenborg ligger på andreplass i gruppa, mens Liverpool er bunnlaget med null poeng. Dagens motstandere har imidlertid kun spilt to kamper, mens de øvrige lagene, Inter Milan og Borussia Dortmund, har lagt bak seg fire.

Trønderne har vunnet begge sine kamper før kveldens avspark, med 1-0 over Dortmund og 2-1 over Inter, i motsetning til Merseyside-klubben som tapte henholdvis 1-2 og 2-3.

Rosenborgs lag: Storevik, Alseth (Lundal 88), Togstad, Bjørnstad, Iqbalzadeh, Strand (Hårberg 76), Kvande, Blakstad (Øyen 88), Sakor, Bjørnholm (Feirud 61), Sørloth.

Liverpools lag: Fulton, McLaughlin, Sokolik, Jones, Maguire; Roddan, Pelosi; Peterson, Adorján, Ibe (Sinclair 76), Gainford (56 Lussey).

1. omgang:

4. min: Gjestene presenterer seg med et godt lavt skudd. Keeper slår til corner.

7 min: Hjemmelaget går opp i ledelsen. Magnus Blakstad sender i vei et kanonskudd fra 20-meter, og ballen går i mål via stolpen.

12. min: Rosenborg med noen kjempesjanser på rappen, blant annet i stolpen. Liverpool-keeper Ryan Fulton redder ballen på streken.

14. min. Robin Bjørnholm sender trønderne opp i 2-0.

20. min: Kristián Adorján forsøker seg, men skuddet går over.

22. min: Kristoffer Peterson drar seg lekkert fra sin oppasser, men svenskens lave skuddforsøk går rett på Rosenborg-keeperen.

30. min: Alexander Sørloth setter inn Rosenborgs tredje scoring fra kort hold, etter et frispark fra høyre. Nordmennene har nær sagt ingen problemer med de røde.

32. min: Kjempemulighet for de hvite- og sortkledde, men gjestene får slått til hjørnespark i siste liten.

40. min: Marc Pelosi header knallhardt etter en corner, men ballen går like over mål.

45. min: Sam Gainford spilles fri på venstresiden, men innleggsforsøket blir alt for svakt, og ballen går bak mål.

Pauserapport: Rosenborg har gått respektløst til verks og kjørt over Liverpool etter alle kunstens regler. Gjestene fra Merseyside åpnet riktignok friskt, og hadde et flott skudd allerede etter drøyt tre minutter, men trønderne lot seg ikke affisere, og tok ledelsen etter et strålende Blakstad-skudd før klokka hadde passert ti minutter. De røde fikk siden smake på det beste fra Rosenborgs største talenter, og etter noen store hjemmesjanser, doblet Bjørnholm ledelsen i det 14. minutt. Liverpool var litt mer med etter vertenes andre scoring, men kom ikke nærmere enn et par halvsjanser. I steden utnyttet Sørloth sløv markering etter et frispark, og sendte Rosenborg opp i 3-0 da halvtimen ble passert. Meget fortjent hjemmeledelse til pause.

2. omgang:

49. min: Rosenborg får ballen nok en gang i nettmaskene, men dommeren annullerer for offside.

53. min: Kristoffer Peterson prøver å legge inn fra høyre, men ballen går alt for nærme keeperen – han fanger enkelt. Svakt av svensken, som spiller på topp for Liverpool i kveld.

56. min: Sam Gainford byttes ut, Jordan Lussey byttes inn.

61. min: Målscorer Bjørnholm går ut, Feirud kommer inn.

66. min: Rosenborg med en ny kjempemulighet når de får headet ballen i tverrliggeren.

70. min: Marc Pelosi felles med fri bane mot mål, men dommeren blåser ikke. De røde snytes for et soleklart straffespark.

72. min: Craig Roddan pådrar seg gult kort.

75. min: Rosenborg får en stor dobbeltsjanse, men ballen går ikke i mål.

76. min: Jordon Ibe går ut, Jerome Sinclair kommer inn.

76. min: Hjemmelaget bytter Strand med Hårberg.

77. min: Lloyd Jones får gult kort.

79. min: Liverpool-keeper Ryan Fulton må igjen i aksjon, og gjør en god redning på et Rosenborg-skudd som endrer retning.

79. min: Marc Pelosi slår et godt innlegg til innbytter Jerome Sinclair, men 16-åringen bommer.

82. min: Hårberg får gult kort etter en takling på midtbanen.

86. min: Gjestene får sendt i vei et skudd mot mål, men kula treffer Jerome Sinclair som står i veien.

88. min: Alseth byttes ut, Lundal kommer inn.

88. min: 1-0-målscorer Blakstad går ut til fordel for Øyen.

90. min: Slutt.

Sluttrapport: Det ble aldri noen festaften for gjestene i den kjølige lufta på Lerkendel. Rosenborg satte nemlig inn hele tre scoringer før pause, og var mye bedre enn de røde spillemessig. Liverpool kunne allikevel fått blod på tann midtvei i andre omgang, men dommeren valgte å ikke gi Marc Pelosi straffespark da amerikaneren ble felt på vei gjennom. Sjansene ble det færre av utover i kampen, og bortelaget fra Merseyside tapte velfortjent. Liverpool-keeper Ryan Fulton, som med flere strålende redninger og godt feltarbeid sørget for at det ikke ble styggere enn nødvendig, får gjestenes bestepris i en ellers svak kamp av de helrøde.