Runden uten Liverpool

Mens det røde fokuset befant seg på Wembley for ligacupen, gikk resten av ligarunde nummer 26 som vanlig. Få endringer på tabellen, men nytt lag på fjerdeplassen.

Det har vært lite snakk om Premier League på Anfield den siste uka, men etter triumfen på Englands landslagsarena begynner igjen den lange kampen om å havne blant topp fire. På terminlisten var Liverpool satt opp til å møte naborival Everton i helgens runde, en kamp som naturligvis ble utsatt, mens Arsenal var verter et annet lokalderby mot Tottenham.

De liljehvite gikk i føringen ved Louis Saha, og spisskollega Emmanuel Adebayor doblet ledelsen etter en drøy halvtime fra straffemerket. To raske scoringer fra Bacary Sagna og Robin van Persie sørget imidlertid for at det var uavgjort til pause. Etter hvilen sendte Tomas Rocisky vertene foran for første gang i kampen, før lynhurtige Theo Walcott punkterte kampen med to scoringer på tre minutter. Tre nye poeng og fem mål sørget for at Arsenal hoppet opp på den viktige fjerdeplassen, kun på målforskjellen foran Chelsea som vant 3-0 lørdag. Begge har 46 poeng.

Newcastle, som har hatt en strålende sesong, klarte kun 2-2 hjemme mot Wolverhampton, og ligger på plassen foran Liverpool med 43 poeng. De røde har 39 poeng, men også én kamp til gode på alle som ligger over Merseyside-klubben på tabellen.