Sannheten er kommet for en dag

Den virkelige sannheten om Hillsborough-tragedien er endelig kommet for en dag, noe som er førstesidestoff i samtlige britiske aviser i morgen. Sterke forsider blant annet av Mirror og The Independent.

Mirror slår til med samme overskrift som The Sun hadde i sin famøse artikkel den 19.april 1989. Den vesentlige forskjellen er at morgendagens Mirror presenterer sannheten om Hillsborough-tragedien, mens The Sun i sin tid spredte til verst tenkelige løgner iscenesatt av politi- og politikerkilder.

Mirror skriver om Hillsborough: Etter 23 år med løgner og bakvaskelser. Sannheten - 41 liv kunne ha vært berget - et konservativt parlamentsmedlem og politiet spredte løgnene - politiforklaringer ble endret/forfalsket.

The Independent skriver om at sannheten kom ut til slutt, og at Liverpools supportere frikjennes helt for skyld i tragedien. Statsministeren ber om unnskyldning for at Liverpool-supporterne ikke ble bedre beskyttet.

Western Mail skriver om den skammelige dekkoperasjonen iscenesatt av politiet, og at sannheten er ute i dag - kampen for rettferdighet starter i morgen.