Scoring rett fra treningsfeltet

Brendan Rodgers avslørte etter 1-0 over Reading at trekket Raheem Sterling scoret på var et trekk laget har trent en god del på.

17 år gamle Sterling ble tidenes nest yngste målscorer i Liverpool FC (etter Michael Owen) da han ble matchvinner mot Reading i ettermiddag. Vingen kom inn fra venstre og fikk en perfekt stikkball fra Luis Suarez som han satte kontant lavt i langhjørnet.

- Dette trekket er noe vi har jobbet med. Spillerne på kantene skal prøve å komme i posisjoner for å gjøre slike løp. Raheem har god fart, så med en gang han kommer på innsiden kan han bryte gjennom backrekka, forklarer Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Vi har jobbet mye med dette på treningsfeltet, og Raheem skal ha all honnør for at han klarte dette, for han må finne det riktige øyeblikket når han skal skjære inn, fortsetter Liverpool-manageren.

- Det var en vidunderlig avslutning, for han var på vei bort fra målet og han hadde en rask forsvarsspiller i hælene. Raheem er et fantastisk talent. Han har en god fotballhjerne på sine unge skuldre.

En annen spiller som fikk skryt av manageren etter kampen var Luis Suarez, som spilte videre trass i at han pådro seg en lårhøne like før pause.

- Han fikk en lårhøne rett før pause, da en forsvarsspiller satte kneet i låret hans. Folk dømmer Luis fra utsiden, og jeg var trolig en av dem også lenge før jeg kom hit, men når du faktisk kommer inn og arbeider med ham....

- Han har reist rundt hele verden, spilt i høyden, kom tilbake sent torsdag kveld, trente fredag morgen, og likevel går han ut på banen og løper og jobber, og gir alt for laget, og ønsker ikke å bli tatt av. Han er en utrolig fyr.

- Han skaper sjanser for seg selv, og vil være skuffet over at han ikke scoret mål i dag.

Journalistene ville vite om Rodgers synes at Suarez setter for få av sjansene sine.

- Han scorer på mange sjanser. Han er ikke perfekt, og kommer ikke til å score på samtlige sjanser. Men han scorer på mange av sjansene sine, om man studerer statistikken. Det viser både tallene fra Ajax, og tallene her i Liverpool.

- Det er ikke tvil om at han ønsker å bli enda litt mer giftig foran mål, og med tiden ønsker vi å få flere spillere rundt ham som kan ta litt av presset bort fra ham også.

- Han leder angrepsrekka på fantastisk vis. Hans bevegelser og kreativitet er storartet, og han har en meget høy stjerne blant våre supportere.

Rodgers var lettet over endelig å kunne innkassere årets første hjemmeseier i Premier League.

- Vi har ventet lenge på dette. Vi burde hatt tre poeng på hjemmebane mye tidligere enn i dag. Men sett på bakgrunn av at vi har hatt et landskampavbrekk der spillerne har reist over hele verden synes jeg vi leverte en fantastisk prestasjon.

- Vi må forbedre avslutningene våre, noe som har vært et tema hele tiden, men så lenge vi får tre poeng og holder buret rent, er dette det viktigste. Jeg er henrykt på vegne av spillerne og supporterne. Vi ønsket ikke å vente lenger på en hjemmeseier. Det som hele tiden har vært betryggende er holdningene og evnene til spillerne. De har stått på videre.

- Dagens seier var viktig, for alle lag som kommer opp fra Championship reiser til de store arenaene for å forsøke å gjøre livet vanskelig for de store lagene. Bare se på Swansea i fjor. Slik var det i dag også. Reading er en fantastisk klubb, og sist de var her vant de 1-0.