Sesongåpningsfeiring i Tromsø og Bodø

Liverpoolhelter, supporterklubben og Liverbirds Tromsø sparker i gang ny engelsk fotballsesong i nord med selveste Alan Kennedy.

Ragnhild Lund Ansnes skapte bokhistorie da hun ble den første kvinnen i verden til å skrive offisielle klubbøker for et av verdens mest berømte fotballklubber, Liverpool Football Club, da hun kom med boka "Liverpoolhjerter" om hva fotball gjør med den norske Liverpool-fansen i 2010. Men ikke nok med det - hun var også den første til å skrive ei offisiell klubbok fra Premier League på et annet orginalspråk enn engelsk. Nå har hun sluppet sin andre offisielle Liverpool FC-bok, "Liverpoolhelter". Dette er også Lund Ansnes sin internasjonale debut som forfatter da boka også har kommet i en engelsk versjon, "Liverpool FC Heroes", som foreløpig er gitt ut i både England og Irland.
 
"Liverpoolhelter" viser hvordan det egentlig er å være menneske inne i den beinharde engelske toppfotballen og hvordan spillet har endret seg de siste 50 årene basert på portretter av 14 nøye utvalgte spillere. Disse er: Kevin Keegan, Ian Rush, John Barnes, Bruce Grobbelaar, Tommy Smith, Ian Callaghan, Alan Kennedy, Robbie Fowler, Roy Evans, Phil Thompson, Phil Neal, David Fairclough, Sreve McManaman og Jamie Carragher.
 
18. august er det atter klart for ny sesong i engelsk fotball, og hundretusenvis av nordmenn venter i spenning på hvordan sitt favorittlag på balløya vil klare seg i år. De norske Liverpool-supporterne er ekstra spente etter at klubbens aller største legende, Kenny Dalglish, fikk sparken som trener i vår og ny manager er på plass.
I år har den skandinaviske supporterklubben (LFCSCSB) valgt å sparke igang årets sesong i England i nord -. nærmere bestemt i Tromsø 17. august og i Bodø 18. august. Det gjør de i samarbeid med forfatter Ragnhild Lund Ansnes, som opprinnelig er fra Alta. Med seg har den vaskeekte Liverpool-legenden Alan Kennedy.
 
PROGRAM:

Fredag ettermiddag vil det bli boksignering med forfatteren Lund Ansnes og Alan Kennedy hos Notabene på Nerstranda klokka: 13-14.

Her er alle velkommen til å stikke innom og hilse på mannen som avgjorde intet mindre enn to Europacupfinaler.

Så feirer vi ny sesong for alle de røde i Tromsø og omegn på kvelden. Dette skjer på: Road House The Arctic American Diner, Grønnegata 83. Dørene åpner klokka 18.
Der får gjestene høre litt om hva som rører seg i den skandinaviske supporterklubben, (som har 37.000 medlemmer i Norge!). Ragnhild Lund Ansnes vil fortelle noen av alle de utrolige historiene hun fikk da de store Liverpool-legendene åpnet seg opp og delte fra itt liv og sine hemmeligheter - og til slutt: Et forrykende show der Alan Kennedy forteller fra sine fantastiske år i Liverpool FC.
 
Arrangør: Liverbirds Tromsø.
http://www.liverpool.no/zonepg.aspx?menunode=633895520377021247&zone=129
e-post: [email protected]
 
Forfatter Ragnhild Lund Ansnes er tilgjengelig for intervju både i forkant av besøket og i Tromsø: tlf. 934 98 043, e-post: [email protected]
Kontaktperson Liverbirds Tromsø: Jørgen A. K. Hjertsen: 905 47 534, e-post: [email protected]
 
Alan Kennedy er en av Englands mest ettertraktede ”dinner speakers”. Liverpool-legenden, som er den eneste engelske fotballspilleren som har scoret vinnermålet i to Europa Cup-finaler, forteller sin spennende historie om årene i Liverpool FC på en svært engasjerende og levende, men ydmyk måte. Ikke minst med en stor porsjon humor og ”understatement” som vi liker så godt både i England og her i Norge. Du trenger absolutt ikke være Liverpool-fan for å like denne entertaineren, alle som er glad i fotball blir fascinert av Alans historier fra ”innsiden” av den verden vi andre kjenner som et liv i sus og dus, men som egentlig var hardt arbeid og iherdig innsats!

Alan Kennedy er født i Sunderland og spilte for Newcastle da han signerte for Liverpool FC i 1978. Gjennom hans Liverpool-karriere, som varte frem til 1985, vant han seriegull fem ganger, Europacupen to ganger, Ligacupen fire ganger og Charity Shield tre ganger. Han spilte 357 kamper for Liverpool, og scoret 21 mål. Selv med et noe beskjedent antall mål på merittlisten, er Alan likevel helten for noen av klubbens mest fantastiske triumfer. Med de uforglemmelige Europacup-finalene i henholdsvis Paris i 1981 og Roma i 1984, avgjorde han den første med eneste scoring og den andre med siste scoring i en dramatisk straffesparkkonkurranse. Disse historiene får du levende fortalt rett fra ”innsida” av laget!

Mer info om Ragnhild Lund Ansnes sine bokprosjekter: www.liverpoolhelter.no