Sesongstart kan bli 2.august

Hvis ikke Liverpool klatrer på ligatabellen, eller kvalifiserer seg til Europa League som vinner av FA-Cupen, kan de røde måtte spille kvalifiseringsrunde 2. og 9.august.

Daily Mirror skriver at det laget som går til Europa League som vinnere av Carling Cup/Ligacupen, vil bli lavest rangert av de engelske lagene i forhold til deltakelse. Det betyr igjen av en må være med fra 3.kvalifiseringsrunde, som spilles allerede 2. og 9.august.

Etter det vi forstår vil det laget som eventuelt går videre fra FA-Cupen av de engelske lagene som vinner, gå rett til gruppespillet i Europa League. Teoretisk kan for eksempel finalen bli spilt mellom to lag som er topp fire i Premier League og dermed gå til Champions League, som igjen vil gjøre at laget på 5.plass i ligaen dermed vil ta den plassen i gruppespillet i EL. Hvis et lag gå videre som taper av finalen i FA-Cupen, vil det laget bli lavest rangert av de engelske og må spille 3.kvalifiseringsrunde.

Neste lag, i ligaen, vil spille 4.kvalifiseringsrunde i Europa League, som foregår 23. og 30.august.

Hvis Liverpool vinner FA-Cupen vil de altså gå til gruppespillet i Europa League. Det samme vil være tilfellet hvis ingen engelske lag kvalifiserer seg til EL gjennom FA-Cupen og Liverpool blir nr.5 i Premier League.

De røde vil spille i 4.kvalifiseringsrunde dersom et engelsk lag kvalifiserer seg fra FA-Cupen til Europa League som vinner, som da ikke er LFC, og de blir nr.5 i Premier League. Det samme vil være tilfellet hvis ingen lag går til Europa League fra FA-Cupen, og Liverpool blir nr.6 i Premier League.

Hvis et lag går til Europa League som tapende FA-Cup finalist, og det ikke er LFC, vil de helrøde rykke forbi dette laget på "rangeringen" som vinner av Carling Cup.

Hvis ingen av de tre scenarioene over skjer, vil Liverpool måtte spille 3.kvalifiseringsrunde.