Shelvey får skryt

Engelsk presse er raus med rosen etter Jonjo Shelveys fremragende kamp for England U21 i 2-0 seieren over Aserbajdsjan i Baku, hvor Liverpool-spilleren var nest sist på ballen ved det første målet og scoret selv det andre.

- Det var viktig å forsøke og vise manageren hva jeg kan, og det var flott å være involvert i scoringene, sier Shelvey beskjedent til Daily Mail.

- Jeg ønsker å spille når jeg drar på reiser som dette. Det finnes ikke noe verre enn å forlate familien din, trene hele uken og så ikke komme med på laget, legger han til.

- Jeg har ikke startet så alt for mange kamper for U21 (torsdagens kamp var Shelveys femte, red.anm.), så det var hyggelig å notere seg for ett mål og en målgivende pasning.

- Jeg har lagt en god sommer bak meg, og den nye manageren i Liverpool har vist at han kommer til å gi unge spillere mange muligheter. Det kommer jeg, Kells, Raheem og Hendo til å dra nytte av.

- Det siste året har vært veldig bra, men du kan ikke hvile på laurbærene. Jeg fulgte med på EM i løpet av sommeren, og du får lyst til å nå det nivået. Det var flott at Hendo og Kells reiste med troppen, og fikk være en del av den. Det er ikke hver dag du ser kameratene dine spille for England. Jeg må stå på videre, for jeg ønsker også å nå det nivået.

Englands U21-manager, Stuart Pearce, er imponert over fremgangen til Shelvey.

- Uten å være for kritisk eller legge for mye press på ham, så er det tid for Jonjo til å levere varene. Han har en god pre-season bak seg, og har blitt lagt merke til av Brendan. Jeg så frem til å se ham spille mot Aserbajdsjan og han gjorde det veldig bra. Han scoret ett mål, og nå får vi se hvilken type spiller han er. Han må finne ut hvordan han best kan styre kamper. Det er mye å jobbe med. Han er en ivrig gutt som ønsker å bli bedre. Jeg er heldig som har mange slike i troppen, sier Pearce.