Siste landskamp for Bellamy?

Det blir en følelsesladet kveld for Craig Bellamy, når han som kaptein leder Gary Speeds to sønner og Wales-spillerne ut på Cardiff City Stadium til Gary Speeds minnekamp mot Costa Rica i kveld. Kanskje blir dette også Liverpool-spillerens siste landskamp.

Bellamy var en meget nær venn av Speed. Den walisiske landslagssjefen tok som kjent sitt eget liv for tre måneder siden.

Bellamy skulle ha deltatt på en pressekonferanse på landslagets hotell i går, men valgte å avstå fra det da han fryktet at følelsene ville ta overhånd. Det som kan bli Bellamys siste landskamp vil utvilsomt uansett bli en tårevåt affære.

- Jeg håper han fortsetter. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at han skal fortsette, for vi er et bedre lag og en bedre tropp med ham i troppen, uttaler den nye landslagssjefen Chris Coleman.

- Det har hele tiden vært spekulasjoner om Craig fortsetter landslagskarrieren etter denne kampen, men ordene må komme fra Craig selv. Han er en lidenskapelig waliser, som fortsatt har mye å by på. Han kan fortsatt spille mange landskamper, så jeg håper han fortsetter, for vi trenger Craig Bellamy. Han er en vinner.

- Jeg har gjort det jeg kan for at Craig skal fortsette. Det har vært positive samtaler, men til syvende og sist er det han selv som må si ja eller nei. Jeg aner ikke når han vil ta avgjørelsen, og jeg kommer ikke til å presse ham. Jeg antar at han allerede har tatt avgjørelsen, og at han kommer til å offentliggjøre den når han ønsker å gjøre det.

- Jeg har prøvd å sette meg i Craigs situasjon. Han var en nær venn av Gary. Han begynte å spille på landslaget igjen for Garys skyld, og nå er ikke Gary her lenger. Det er ikke enkelt for Bellers, og jeg tar det ikke som noen fornærmelse om han gir seg. Jeg vil ha forståelse for det.

- Jeg håper bare at det ikke skjer, men jeg aner ikke hva han kommer til å bestemme seg for.

- Jeg har kjent Bellers lenge. Jeg sier ikke at jeg har et like godt vennskap med ham som Gary Speed hadde. Men han kjenner meg, og måten jeg jobber på. Det må ikke være et nært vennskap for at vi skal jobbe sammen. Jeg misliker ikke Craig. Tvertimot liker jeg ham, og har stor respekt for ham. Jeg håper han fortsetter fordi vi trenger en Craig Bellamy både på og utenfor banen. Det gjør de fleste lag. Du vet hvilken mentalitet han har. Han er en vinner. Han ønsker at ting blir gjort riktig.

Aaron Ramsey, som vanligvis er kaptein for det walisiske landslaget, håper også at Bellamy fortsetter landslagskarrieren.

- Han har vært svært viktig for vår suksess med sin rutine. Han har bevist at han fortsatt kan være en trussel for Liverpool denne sesongen. Vi håper han fortsetter. Han har fortsatt mye å gi, og kan bli viktig med tanke på fremtidig suksess for Wales.