Skrtel ser frem til finaledebut

Slovaken spiller karrierens første finale i morgen.

- Jeg gleder meg til kampen. Det er ikke bare min første finale for Liverpool, men også den første i karrieren min, sier Martin Skrtel.

Midtstopperen kom til Anfield fra russiske Zenit St. Petersburg i januar 2008, men trofeene har uteblitt for både Skrtel og Liverpool. Nå øyner slovaken muligheten for å hente karrierens første cuptittel.

- Vi har vært nære. Jeg har blant annet spilt i Champions League-semifinalen, men vi maktet ikke å ta det siste steget. Derfor gleder jeg meg veldig til søndag, sier han til Liverpools offisielle nettsted.

Skrtel tilstår at oppholdet på Merseyside har vært betydelig mer trofétørt enn han trodde på forhånd. Han understreker imidlertid at det er vrient å vinne trofeer i England.

- Jeg har vært her i over fire år nå, og jeg er overrasket over at det har tatt så lang tid å nå en finale. Alle spiller for å vinne medaljer og trofeer, men det er ikke enkelt - i hvert fall ikke her i England. Vi spiller for å vinne tre nasjonale turneringer, og for meg er det ingen forskjell på Ligacupen og FA-cupen. Det ville vært fantastisk å vinne på søndag, slår 27-åringen fast.

Også Martin Skrtel er raus med rosen når han blir bedt om å beskrive Liverpool-supporterne. Nå vil han tilbakebetale støtten fra tribunene ved å hente Carling Cup-trofeet hjem til Anfield.

- Vi ønsker å vinne for fansen. De gir oss fremragende støtte i hver eneste kamp - uansett om det er hjemme eller borte. Vi ønsker å takke dem ved å forsøke å vinne trofeet, sier han.

Slovaken har spilt på Wembley tidligere, men minnene kunne vært bedre for midtstopperen. Da hans Slovakia møtte England til dyst på nasjonalarenaen i London, ble de nemlig sendt hjem med 0-4 i bagasjen,

- Det er stort å spille på Wembley. Jeg mener at det er en av de beste arenaene i verden, og alle som spiller fotball ville vært stolt over å spille der. Jeg spilte på Wembley i en vennskampskamp for Slovakia. Vi møtte England, men det var ingen god opplevelse, for vi tapte 4-0. 

Skrtel har vært fast inventar i midtforsvaret denne sesongen, og de fleste forventer at 27-åringen får tillit fra start også på Wembley. Han roser dessuten Kenny Dalglish' managerstil, og midtstopperen tror at den nye spillestilen er hovedårsaken til at han er funnet seg godt til rette på laget.

- Jeg er fornøyd, fordi jeg spiller hver eneste kamp. Vi har også holdt buret rent i mange kamper. Det er alltid positivt for en forsvarsspiller. Jeg prøver å gjøre mitt beste på hver trening og i hver kamp for å vise manageren hva jeg er kapabel til. Jeg hadde en periode der jeg ikke var på mitt beste, og det er jeg klar over. Men nå spiller jeg slik jeg ønsker å spille. Jeg tror det handler om selvtillit. Jeg spiller hver kamp, og har managerens tillit. Kanskje det er grunnen til at jeg spiller godt, undrer han.

Martin Skrtel har opplevd mye i løpet av sine drøyt fire år på Anfield. Nå håper slovaken at Ligacup-finalen kan markere starten på en ny æra.

- Vi håper at en seier på Wembley kan være et vendepunkt for oss. Mye har forandret seg de siste to årene, og nå håper vi på at en bedre periode står foran oss. Målet ved sesongstart var å vinne et trofé og å havne blant topp fire i ligaen. Nå er vi i en finale, i sjette runde av FA-cupen og fire poeng bak fjerdeplassen i Premier League. Jeg tror at denne sesongen kan ende like godt som vi hadde håpet, sier den tidligere Zenit-stjernen.

Men Skrtel påpeker at Liverpool ikke bare kan reise til Wembley og hente Carling Cup-trofeet. 27-åringen venter en tøff batalje mot Cardiff.

- Det blir en tøff kamp. Kamper mot Championship-lag er alltid vanskelige. De har kanskje ikke den samme kvaliteten som vi har, men de vil kjempe hardt og være aggressive. Jeg tror kampen blir ganske lik oppgjøret mot Brighton: Det blir tøft, men vi må konsentrere oss om oss selv og spille vårt eget spill.

Han poengterer at Cardiff ikke har noe å tape.

- Cardiff vil være veldig klare for kampen. De har ingenting å tape, men alt å vinne. Alle sier at vi er favoritter, men det er ikke alltid enkelt å være favoritt i en finale - bare se på Arsenal forrige sesong. Jeg tror på laget vårt, og jeg vet at vi besitter mye kvalitet. Vi må bare vise oss fra vår beste side, sier Skrtel.

Slovaken håper dog at oppgjøret er avgjort til Liverpools fordel senest etter 120 minutter - for han har ikke bare gode minner fra tidligere straffesparkkonkurranser.

- Hvis jeg må ta straffe, så vil jeg gjøre det. Men jeg kommer ikke til å ta en av de fem første. Jeg tok noen straffespark da jeg var yngre, men jeg misbrukte to eller tre. Det er best å la de andre spillerne ta seg av det. Aller helst vil vi avgjøre etter 90 minutter, avslutter Martin Skrtel.