Spearing håper på revansje i ligacupen

Jay Spearing håper at Liverpool kan ta revansje for det forsmedelige 3-0 tapet for Manchester City på Etihad Stadium når lagene møtes i semifinalen i ligacupen i neste uke.

Midtbanespilleren mener at han og hans lagkamerater burde forhindret Manchester-lagets tre scoringer, og føler at resultatet ikke gjenspeiler kampbildet.

- Vi kan bare klandre oss selv for målene vi slapp inn. Vi burde ha klart å forhindre dem. Jeg syntes vi, kampen sett under ett, spilte ganske bra som lag. Vi brukte ballen godt, men noen tilfeller av konsentrasjonssvikt kostet oss dyrt, uttaler Spearing til Liverpoolfc.tv.

- Noen ganger er det små detaljer som koster deg dyrt i kamper som dette. På stillingen 0-0 slo Jordan Henderson en flott gjennombruddspasning til Stewart Downing, og Stewart var uheldig som ikke fikk ballen i mål da Joe Hart gjorde en meget god redning. Dersom den ballen hadde gått i mål kunne utfallet fort ha blitt annerledes, mener scouseren.

- Vi vet vi må gjøre det bedre når vi reiser tilbake til Etihad Stadium for å spille semifinale i Carling Cup i neste uke, og det kommer vi til å greie. Vi vil angripe dem fra første fløytesignal av, og jeg tror vi kan stelle i stand mye trøbbel for dem. Vi står foran to svært viktige kamper, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å nå finalen.

Spearing mener at Steven Gerrard vil være en stor inspirasjonskilde for sine lagkamerater i de to semifinalene.

- Vi har Steven Gerrard tilbake nå, og han betyr svært mye for laget. Vi vil gå til de to kampene med stor selvtillit. Men før vi kan tenke mer på det, må vi forberede oss til neste kamp som er FA-cupkampen mot Oldham. Det er en ny viktig kamp for oss. Vi ønsker å komme tilbake på vinnersporet igjen foran våre egne fans.

Spearing benytter også sjansen til å hylle avdøde Gary Ablett, som gikk bort søndag kveld.

- Garys bortgang er et stort tap for fotballen og denne fotballklubben. Jeg tror at Liverpool- og Everton-fans setter pris på jobben han gjorde for begge klubber. For meg personlig var han en flott manager som hadde stor innflytelse på min karriere. Jeg spilte på reservelaget under Gary i tre år, og vi vant «The Treble» i 2008-sesongen, noe som var fantastisk. Jeg hadde stor respekt for ham, og har mye å takke ham for. Det er veldig trist at han er borte.