Spearing lever ut drømmen

Jay Spearing beskriver det som en drøm å få spille på samme lag som Steven Gerrard. Den kortvokste midtbanespilleren var gjennom et skademareritt som juniorspiller.

På grunn av skadeproblemene Liverpool har hatt på midten med Lucas Leiva, Steven Gerrard og Charlie Adam ute i lange perioder har Jay Spearing spilt i 23 kamper denne sesongen, hvor han har startet 22 av dem. I lørdagens seier mot Norwich var ikke midtbaneterrieren involvert, men mot en sterk Chelsea-midtbane neste helg mange forvente at han blir vurdert for førsteelleveren. Spearing selv beskriver det som en drøm å få spille sammen med sitt barndomsidol Steven Gerrard.

- Lokale gutter kommer alltid til å bety mye i denne klubben. Den forrige som kom opp på laget før meg var Steven Gerrard, og han og Carragher har hatt en gedigen påvirkning på laget. Jeg tror alltid supporterne vil sette pris på når en lokal unggutt slår gjennom, sier Spearing til Daily Mail.

- Da jeg var 18 år turte jeg ikke å prate med Stevie. Jeg så bare ned. Det tok meg et år eller to for å endelig kunne si hallo til han. Drømmen min om å få spille sammen med han en dag har gått i oppfyllelse, og heldigvis har det skjedd.

Spearing var gjennom et skademareritt da han var yngre. I 2006 brakk han beinet.

- Jeg hadde akkurat startet akademiåret, og tror jeg hadde spilt to kamper før jeg brakk beinet i to. Jeg var ute i to måneder, og jeg var langt nede. Stevie Heighway tok meg under sine vinger og fortalte legen at han ønsket meg tilbake. Legen sa den beste muligheten var å sette inn en skinne i beinet. Jeg har tatt ut skruene i ankelen, men skinnen er der fortsatt.

- Det var et slag i trynet da det skjedde, fordi andre ungdomsspillere som Craig Linfield, Bobby Threlfall og Stephen Darby fikk reise fra akademiet til Melwood for å trene med førstelaget, mens jeg måtte bli igjen. Heldigvis ordnet det seg, og jeg hadde troen på meg selv om at jeg kunne komme meg dit.