Spiller ved siden av sitt idol

Jay Spearing synes det er stort å spille på samme midtbane som Steven Gerrard, idolet som har hjulpet ham fram i karrieren og som han mener er det selvfølgelige valg som ny kaptein for England.

- Hans karriere viser hvorfor han burde bli det, svarer Jay til liverpoolfc.tv på spørsmål om hans synes Stevie G bør bli kaptein for England til Euro 2012.

- Han har lenge vært kaptein for sin klubb nå og har vist uke etter uke, år etter år, hvilken standard han forventer av seg selv.

- Han scorer mål, han har innflytelse og han er et forbilde for mange av spillerne på England. Han har stått fram og scoret mange store mål for denne klubben når det har behøvdes, og også for sitt land, jeg kan ikke se noen grunn til at han ikke skulle være kaptein.

23-årige Jay Spearing har hatt en lang vei til fast plass i Liverpools førstelagstropp, men rundet 40 kamper i og med opptredenen på Old Trafford. Der spilte han bak Steven Gerrard, sitt idol i oppveksten.

- Han har hjulpet meg enormt fra jeg kom hit (til Melwood), sier Jay Spearing om Gerrard. – Jeg har vært her en god stund, men selv nå vil han fortelle meg det hvis han mener det er noe jeg kan bli bedre på eller noe han mener jeg kan gjøre foran kamper hvor vi spiller sammen.

- Hvis jeg gjør noe galt er han ikke redd for å si ifra. Jeg var redd for å si noe til ham for et par år siden, men nå har jeg kommet til at stadium hvor jeg kan ha en full samtale med ham og hvis jeg skulle være uenig vil vi snakke om det.

- Han var mitt idol da jeg vokste opp, slik at det er briljant at jeg nå får mulighet til å spille ved siden av ham.