Statsadvokaten krever nytt likskue

Statsadvokat Dominic Grieve krever nytt likskue for samtlige 96 som omkom på Hillsborough, i lys av avsløringene til Hillsborough Independent Panel.

I en tale i underhuset nå i ettermiddag lovet statsadvokat Dominic Grieve å søke High Court om nytt likskue for alle som omkom i Hillsborough-tragedien. Kravet kommer som en følge av de nye bevisene som ble lagt frem av Hillsborough Independent Panel.

- Jeg har bestemt meg for å gå til det ekstraordinære skritt å sende inn en søknad om nye likskuer. Søknaden vil omfatte alle de 96 som omkom i Hillsborough-tragedien, sa Grieve.

- Jeg er overbevist om at en slik søknad må legges frem for retten, la han til.

Statsadvokaten uttalte at han vil snakke med Hillsborough-familiene angående de rettslige skritt som må tas, men kan ikke sette noen tidsplan for når ting vil skje. Det vil ta en del tid å forberede denne saken. Retten må bestemme om likskuene skal finne sted i Liverpool eller ei.

- Jeg er sikker på at vi har nok ressurser til å føre denne saken, sa han.

- Det vil bli holdt en debatt om Hillsborough-tragedien i parlamentet mandag 22.oktober. Denne vil bli ledet av innenriksministeren, opplyste Grieve.

Parlamentsmedlem Steve Rotheram fra Liverpool karakteriserer kravet fra statsadvokaten som «et av de lengste stegene i riktig retning for kampen for rettferdighet for familiene i løpet av de siste 23 årene».

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.