Sterling i god forhandlingsposisjon

Tony Barrett i The Times antyder at sendrektighet fra Liverpools side med å tilby Raheem Sterling en ny langtidskontrakt kan komme til å koste Anfield-klubben dyrt.

Stjerneskuddet Raheem Sterling vil ved nyttårstider bare ha halvannet år igjen av sin kontrakt med Liverpool. Hadde Liverpool tilbudt 17-åringen en ny langtidskontrakt i august tror Barrett at Anfield-klubben hadde sluppet unna med en ukelønn i regionen £10 000 - £20 000. Nå tror imidlertid journalisten at Liverpool FC må belage seg på å betale Sterling £30 000 i uken.

Britiske tabloidaviser hevdet nylig at Sterling forlanger så mye som £50 000 i uken for å skrive under en ny langtidskontrakt med Liverpool. Dette fikk spilleren til å reagere kraftig, og legge ut følgende Twitter-melding: "God morgen. Jeg har akkurat våknet til søppelhistorier i avisene. Jeg kan forsikre alle at jeg ikke har forlangt et slikt tåpelig beløp. Vi venter til jeg er 18 år med å signere". Meldingen lå ikke ute mange minuttene før den ble fjernet, trolig på kommando fra Sterlings rådgivere.

Den offisielle versjonen fra både Liverpool FC og Sterling er at han skal skrive under en ny langtidskontrakt med Anfield-klubben den dagen han fyller 18 år. Det vil si den 8.desember.

Tony Barrett skriver i en blogg i The Times i dag at Liverpool FC fortsatt ikke har startet formelle forhandlinger med verken spilleren eller hans representanter, men klubben har riktignok sondert terrenget i noen uker nå.

Barrett mener at Liverpool FC har begått en stor tabbe ved å vente med å skrive ny kontrakt med Sterling. Det medfører riktighet at Sterling ikke kan sette navnetrekket sitt på en ny langtidskontrakt før han fyller 18 år den 8.desember, men det forhindrer ikke at partene kunne ha blitt enige om en ny avtale på forhånd. Ved å ikke ha kommet til enighet på forhånd har nå Liverpool FC satt seg selv i en svært dårlig forhandlingsposisjon, nå som vingen i løpet av høsten har spilt seg til fast plass på klubblaget og også har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen. Trolig får han sin A-landslagsdebut for England i Stockholm i morgen kveld.

Tony Barrett skriver at Liverpool FC nå har havnet i en posisjon der de vil bli tvunget til å betale mer i ukelønn til en tenåring enn de egentlig ønsker å gjøre. De risikerer også å miste 17-åringen for kun et kompensasjonsbeløp om halvannet år, om Sterling skulle nekte å skrive under en ny langtidskontrakt når han fyller 18 år i desember.