Stolt og frustrert

Bredan Rodgers er stolt over det hans unge mannskap presterte mot et erfarent Everton-lag på Goodison Park, men er frustrert over at Liverpool ikke tok alle poengene etter at Luis Suarez fikk et mål feilaktig annullert på overtid.

- Selvsagt er jeg skuffet (over det annullerte målet) fordi det var en utmerket kamp. Jeg synes vi hevet oss bra i 2.omgang, sa Brendan Rodgers til pressen etter kampslutt.

 - Jeg er så skuffet over at det ikke ble godkjent fordi etter min mening var det enkel avgjørelse. Ballen kom fra dyp posisjon og den er i luften ganske lenge. Assistentdommeren er på linje og Coates er klart onside når han header ballen.

- Det var en herlig avslutning (fra Suarez) og han burde fått sitt andre mål i kampen. Det ville vært meget fortjent og utmerket for oss. Istedenfor er vi frustrert, men samtidig er jeg meget stolt. Jeg ser på laget mitt her i dag, i en skikkelig heksegryte av en atmosfære, og hvordan de sto i mot et meget, meget erfarent lag.

- Raheem Sterling er 17 år gammel, Suso er 18, Andre Wisdom 19, Jonjo Shelvey 20, mens Joe Allen og Jordan Henderson er 22. De er alle unge spillere som vil utvikle seg og bli bedre og bedre.

- Det var et nytt fantastisk skritt fremover for oss. Vi har ikke fått bekreftelse for hvorfor målet ble annullert, og jeg vil helt sikkert stille spørsmålet. Men det er over nå, så jeg skal ikke dvele ved det.

Ved pause ble Nuri Sahin og Suso erstattet av Sebastian Coates og Jonjo Shelvey. Brendan Rodgers la om til tre midtstoppere med Sterling i en mer sentral rolle bak Suarez i angrep.
- Jeg gjorde det for å håndtere to spisser (Nikica Jelavic og Marouane Fellaini). Everton bare sparket ballen frem til dem, så det var så enkelt som det. De spilte direkte, så vi følte at vi trengte en ekstra spiller. Seb kunne komme og spille sentralt for å få midtstopperen tettere sammen. Det tillot oss å være offensive også.

- Vi visste det ville bli litt rom på kantene på midtbanen, men min bekymring var når de hadde ballen. De lempet konstant inn i boksen, så vi organiserte oss slik at de måtte legge seg dypere.

- Jeg synes vi spilte bra tidlig i kampen. Vi brøt gjennom presset deres og scoret et kjempefint mål. Vi spilte ballen fra side til side og så nettet vi. Jeg synes det var frispark til Raheem da han kom inn i feltet, men Luis tok ballen ved bortre stolpe og scoret.

Suarez fikk gult kort for en forseelse på Sylvain Distin i andre omgang. Rodgers mener at noe mer enn gult ville ha vært urettferdig.
- Jeg synes ikke det var rødt. Noen ganger får spissen det når de bare er en brøkdel for sent.

Luis Suarez feiret den første scoringen med et svalestup foran David Moyes. Everton-maangeren hadde kritisert uruguayaneren for filming i forkant av kampen.
- Det var scouserhumor, svarte Rodgers.