Suárez ber lagkameratene holde hodene kalde

Liverpool-spiss Luis Suárez har nøkkelen til å senke byrival Everton og avansere til FA-cupfinalen: Hold hodene kalde.

Suárez var avgjørende i begge Merseyside-derbyene i Premier League denne sesongen. Uruguayaneren scoret 2-0-målet til Liverpool på Goodison Park, før han assisterte to av Steven Gerrards tre scoringer i derbyet på Anfield.

Og 25-åringen tror han har nøkkelen som kan sende den røde delen av Merseyside til himmels.

- I kamper som denne handler alt om å beholde roen. Det er viktig å bruke hodet i slike matcher, og det dreier seg om å holde nervene i sjakk, forklarer Suárez til Liverpools offisielle nettsted.

Nå gleder uruguayaneren seg til kampstart på Wembley.

- I dagene før kamp, liker jeg å ta det rolig og ikke tenke for mye på oppgjøret. Kamper som denne gjør at man gjerne har litt nerver. Man ønsker at avspark skal komme så fort som mulig, sier han.

Liverpool-spissen tilstår at kampen blir ekstra spesiell fordi byrival Everton står på motsatt banehalvdel i en FA-cupsemifinale. Suárez understreker derfor viktigheten av å beholde roen og holde hodet kaldt.

- At Everton er motstander, gir kampen noe ekstra. Derbyene betyr så mye for begge klubbene. Vi må prøve å få kampen inn i vårt tempo, og forsøke å ta kontrollen over oppgjøret.

Suárez kjente til Merseyside-derbyet før han kom til England, men han innrømmer å ha blitt overrasket over hvor mye oppgjørene betyr.

- Jeg visste om rivaliseringen, men jeg kjente ikke til at den eksisterte i så stor grad. Det kommer stadig vekk fans bort til meg, og alt de ønsker nå er at vi skal vinne kampen mot Everton. Det ville vært strålende å vinne semifinalen og blli klare for finalen. Vi vet at det ikke har gått så bra i ligaen, så det hadde vært flott å gå til finalen i FA-cupen.

Om de helrøde skulle slå byrivalen på Wembley i ettermiddag, blir det uansett uten reservekeeper Alexander Doni i startelleveren. Brasilianeren ble utvist mot Blackburn på tirsdag, og Suárez synes synd på burvokteren.

- Han var veldig klar for å spille på Wembley. Det er tøft for ham, og han var voldsomt uheldig. Han fortjente det ikke, for han har sittet på benken hele sesongen, uten å klage. Vi vil støtte ham, og gjøre vårt beste for å vinne for ham, avslutter den uruguayanske landslagsspissen overfor Liverpoolfc.tv.