Sulten på nytt trofé

Luis Suarez kommer aldri til å glemme øyeblikket da han løp mot jublende Liverpool-supportere etter å ha scoret mot Everton i semifinalen av FA-cupen. Han ønsker inderlig å oppleve det samme i finalen, og har selvtillit før møtet med Chelsea.

Uruguayaneren var sentral i 2-1-seieren i semifinalen, og scoret blant annet utlikningsmålet i andre omgang. 25-åringen ser gjerne flere skuffede spillere i blå drakter på Wembley.

- Dette er nødt til å være den viktigste uka i sesongen, nå som vi er tilbake for å spille en ny finale, sier toppscoreren til klubbens offisielle nettside.

- Personlig har jeg gode minner fra Wembley, så jeg håper vi kan fortsette å vinne der.

- For enhver angriper er det alltid viktig og spesielt når du scorer et mål, men å gjøre det i en semifinale mot Everton, foran svingen hvor det kun er Liverpool-supportere, var virkelig et fantastisk øyeblikk.

- Jeg er sikker på at det vil være et av målene jeg aldri kommer til å glemme, spesielt på grunn av jubelen og atmosfæren på stadion.

Andy Carroll scoret det viktige seiersmålet mot Everton på Wembley, og Suarez innrømmer at det var en passende belønning for hans makker på topp.

- Det er fantastisk at det var Andy som scoret målet, spesielt fordi han har jobbet så hardt for laget. Å score et mål som det, noe som gjorde dagen helt fantastisk, var akkurat det han trengte.

- Det var et spektakulært øyeblikk etter Andy sitt mål. Å bare stå ute på banen var utrolig, spesielt siden det var på Wembley, og at scoringen kom helt på slutten av kampen mot våre naboer og rivaler i Everton.

- Jeg tror det første som slo meg når dommeren blåste av kampen var at vi skulle få spille en ny finale.

- Klubben fortjener å være i enda en finale, ettersom ligaformen vår har vært skuffende. Jeg mener våre prestasjoner i cupen fortjener en belønning, så det var utrolig å se hvor glade alle var etter semifinalen.

Suarez scoret også et lekkert mål i kvartfinalen mot Stoke, en kamp Liverpool vant 2-1.

- Det var et flott mål, men det jeg husker best fra den kampen er innsatsen og viljen til å vinne, akkurat som mot Everton hvor vi lå under til pause, men maktet allikevel å vinne.

- Det viktigste er at laget legger ned god innsats og presterer bra, og det er hva jeg husker best fra kampen – ikke kun målet mitt.

Liverpools nummer 7 forklarer at motstanderne i både ligacupen og FA-cupen har vært gode, og at veien til finalen ikke har være enkel.

- I ligacupen spilte vi mot sterke lag hele veien, mens vi har vært litt heldigere i FA-cupen hvor de fleste kampene har blitt spilt på Anfield. Men når man kan slå ut lag som Manchester United, Stoke og Everton på veien mot finalen, viser det at vi kan prestere når vi er nødt til å gjøre det.

Dette er også holdningen Suarez mener gir laget selvtillit foran oppgjøret mot Chelsea, et lag Liverpool allerede har slått to ganger på Stamford Bridge denne sesongen.

Roberto Di Matteo og Chelsea har funnet en utrolig flyt etter at de slo ut Barcelona av Champions League på Camp Nou, og nådde en sterk finale i turneringen, men på tross at stor respekt for londonklubben, har Suarez stor tro på at FA-cupen blir Liverpools andre trofé denne sesongen.

- Jeg tror det er viktig at hele spillergruppa har god selvtillit, forklarer han.

- Vi kommer fra en sterk seier i semifinalen og en fantastisk seier i Norwich. Vi gikk på et lite bananskall mot Fulham, men vi har høy selvtillit foran møtet med Chelsea.

- De har vært gode i det siste, og de slo som kjent ut Barcelona av Champions League. Vi er klar over det, men vi har også slått Chelsea på bortebane to ganger denne sesongen.

- Manageren vår vil naturligvis se nærmere på hvordan vi kan slå dem, så det er opp til oss å følge planene hans godt nok i finalen.

- Dersom en utelukkende ser på pokalene ville dette ha vært en god sesong, å vinne to turneringer av de tre man deltar i – det ville vært fantastisk, men nå er vi nødt til å tenke på kampen som skal spilles, og jeg foretrekker å vente med slike kommentarer til etter finalen.

- Jeg har sett en del Chelsea-kamper. Mot Barcelona spilte de på en annen måte enn hva en er vant med å se her i Premier League.

- Mot Barcelona spilte de med ni spillere rundt sin egen sekstenmeter, noe som sørget for at Barcelona slet hardt med å finne en vei igjennom. Det er ikke slik Chelsea egentlig spiller, men de ønsket å holde på ledelsen fra Stamford Bridge, så de var nødt til å tette igjen lukene og konsentrere utelukkende på forsvarsarbeid.

- Vi så hva Chelsea er kapable til forrige helg (6-1 mot QPR), hvor de kom ut og angrep fra første spark på ballen.

- Det er alltid morsomt å spille mot dem. La oss håpe på en underholdende finale for begge lags supportere, og spillerne også kan nyte kampen.

Angriperen innrømmer at han ikke vil nøle med å ta en straffe, dersom kampen ender med straffesparkkonkurranse.

- Jeg ville ikke vært vanskelig å spørre. Jeg har tatt straffer for Uruguay tidligere, så det ville nok godt greit, men la oss håpe at vi kan avgjøre finalen før en eventuell straffesparkkonkurranse.

Etter å ha hvilt og sett Fulham-kampen fra tribunen, går Suarez til finalen med et hattrick i baklomma. Å score tre i løpet av én kamp var et av sesongmålene til uruguayaneren.

Det siste målet mot Norwich er et av de vakreste denne sesongen, og han innrømmer at det var spesielt å se ballen gå inn foran «the travelling Kop».

- Det gjorde det hele mer spesielt. Liverpool-supporterne var rett foran meg da jeg scoret, og det var noe de fortjente etter all støtten og de gode ønskene jeg har fått fra dem.

- Fotball handler om å skape slike øyeblikk og å være glad, og jeg håper at de var fornøyde den dagen.

Han forklarer at han har prøvd å score fra så langt hold tidligere, men at han ikke har lyktes i forsøkene.

- Jeg følte at marginene var på min siden den dagen, men det viktigste var at det hjalp laget til å vinne kampen, i tillegg til at det var et flott mål.

- Det er ikke enkelt å score tre ganger i løpet av én kamp, og som angriper er man følgelig strålende fornøyd når det skjer. Men nå er det fortid, og fokuset mitt er på finalen, avslutter Suarez.