Syv spillere OL-aktuelle for Storbritannia

Ifølge Daily Mail er Gerrard, Kelly, Downing, Henderson, Carroll, Bellamy og Adam aktuelle for OL-spill med Storbritannia. Ingen av EM-spillerne for England blir tatt ut.

Daily Mail skriver at Liverpool har syv spillere på en liste med 80 navn som er aktuelle for å representere Storbritannia i OL. Steven Gerrard, Martin Kelly, Stewart Downing, Jordan Henderson, Andy Carroll, Craig Bellamy og Charlie Adam (ute av OL pga kneskade) er alle oppført. Også utlånte Joe Cole har tidligere blitt nevnt blant kandidatene.

Det engelske fotballforbundet har imidlertid gjort det klart at spillere som tas ut i Englands EM-tropp er uaktuelle for OL. Steven Gerrard spiller sannsynligvis i EM, og han vil da ikke komme med i 18-mannstroppen.

Kenny Dalglish vil ikke sette press på spillerne om de ønsker å delta eller ikke.
- Jeg elsket å spille for landet mitt. Jeg antar det avhenger av hvilken alder du er i og hva du egentlig ønsker. Jeg ville imidlertid ha stått ved klubben. Men som sagt, jeg spilte 102 ganger for landet mitt, så jeg var ikke tilbakeholden med å spille for dem. Jeg kommer ikke til å være kritisk overfor dem som ønsker å være med og spille, sier Kenny Dalglish til Daily Mail.

Kampene i OL spilles fra 26. juli til 11. august. Storbritannia møter Senegal, Forente arabiske emirater og Uruguay i gruppespillet. Det kan tenkes at Luis Suarez og Sebastian Coates kan være aktuelle for Uruguay. Hvert lag kan ha en tropp bestående av 18 spillere, hvorav 15 må være født etter 1.1.1989. Storbritannia spiller én treningskamp før OL, mot Brasil 20. juli i Middlesbrough.