Takknemlig overfor Reading

Brendan Rodgers møter sin tidligere klubb Reading på lørdag. Han var både spiller og trener i Reading, før han ble manager der i juni 2009 etter en periode i Watford.

Brendan Rodgers’ retur til Madejski Stadium gikk ikke i henhold til hans planer. Han og klubben skilte lag etter kun seks måneder.

- Jeg hadde en god begynnelse som trener med mange flotte erfaringer. Jeg ble manager som 35-åring og gikk til Watford, sa Brendan Rodgers på sin pressekonferanse tidligere i dag.

- Det var en perfekt klubb for meg. Dersom det antagelig hadde vært en annen klubb enn Reading, ville jeg trolig ikke ha dratt derfra. Supporterne til Watford var fremragende, styret var enestående og støttet meg virkelig som ung manager, og spillerne var fantastiske.

- Etter en treg start, fløy vi virkelig etter et par måneder og gjorde det meget, meget bra.  Jeg følte det riktig å gå tilbake til klubben hvor jeg tilbrakte 14 år. Jeg kjente folk der og unge spillere var på vei frem. Jeg hadde også et fint forhold til formann John Madejski.

- Det var en vanskelig tid i Reading fordi de så vidt mislyktes i playoff. Det viste seg å bli seks vanskelig måneder, spesielt med det jeg forsøkte å implementere, og det ville tatt litt ekstra tid.

- Men jeg kom derfra og lærte av erfaring. Jeg har reflektert over det. Det gjorde meg klar til å gå fremover. Jeg var i stand til å ta med meg det videre i resten av min karriere. Det tillot meg å være mer klinisk i mitt arbeid da jeg ankom Swansea, og det har det gått meget bra etter det.

Reading har tre poeng på seks kamper og ligger på 18. plass i Premier League foran møtet med Liverpool på Anfield.
- Det er en fantastisk klubb. Jeg vil alltid være takknemlig overfor Reading. De har spilt en stor rolle i livet mitt. Jeg kom dit da jeg var 16 år. Mine barn ble født der. Jeg bodde i byen i nesten 20 år.

- Oppholdet i Reading har trolig vært min eneste dårlige erfaring innen fotballen siden jeg ble trener og manager. Men jeg ser det ikke so  en dårlig erfaring. Det var en stor læringserfaring for meg. Jeg lærte mye på de seks månedene som tillot meg å fortsette og forhåpentligvis få en karriere i mange år innen fotballen.

- Brian (McDermott) kom inn og gjorde det meget bra. Han tok dem til opprykk. De var fremragende, spesielt i andre halvdel av forrige sesong. De gikk hen og vant ligaen.

- Når du har rykket opp, er det alltid meget, meget vanskelig. Du møter bedre spillere som virkelig kan straffe deg, men jeg er sikker på at de kommer til å gjøre det meget, meget bra. Det er en herlig klubb.