Telegraph: - Aquilani får forlate Liverpool

Liverpool håper å selge Aquilani tilbake til Serie A. Italieneren skal ikke inngå i Brendan Rodgers’ fremtidsplaner. Spillerens agent hevder derimot at en retur til Italia ikke er aktuelt nå.

Chris Bascombe i Daily Telegraph skriver at Alberto Aquilani ikke returnerte til Merseyside sammen med resten av Liverpools tropp da de reiste hjem fra Nord-Amerika på lørdag. Istedenfor satte 28-åringen kursen for Roma for å se om han kunne få til en avtale med en rekke Serie A-klubber. Det antas at Fiorentina skal være en av dem.

Aquilani har innsett at sjansen er liten for å få fart på karrieren på Anfield, men det blir ikke lett å selge spilleren på grunn av hans høye lønn. Italieneren koster de røde 6,5M per år, men utgiftene har blitt redusert de seneste to årene grunnet låneopphold i Juventus og AC Milan. Den tidligere AS Roma-spilleren har en ukelønn på £125000, og det er det dobbelte av hva klubbveteran Jamie Carragher tjener. Aquilani har fortsatt to år igjen av sin kontrakt med Liverpool.

Rodgers utelot Aquilani fra den siste preseason-kampen i USA, mot Tottenham, før han ga ham tillatelse til å fly til Italia istedenfor Merseyside. Liverpool vil trolig ikke kunne forvente å motta mer enn en mindre overgangssum for Aquilani når han blir solgt.

Alberto Aquilanis agent, Franco Zavaglia, tilbakeviser imildertid rapporter om at hans klient er på vei til Fiorentina, og påstår at midtbanespilleren blir værende i Liverpool.

- Vær så snill, ikke la oss lage en såpeopera av dette, sier Zavaglia til Radio Sportiva.

- Aquilani er Liverpool-spiller. Han er fornøyd der han er nå. Vi har ikke mottatt noen henvendelse fra Daniele Prade, men det er bare som forventet ettersom Aquilani bare vil gå på en permanent overgang og til summer som Fiorentina ikke har råd til.

- Jeg vil nå utelukke en retur til Italia. I øyeblikket tar Alberto det med ro, og på tirsdag vil han som planlagt delta på preseason-treningen med Liverpool.


Kilder: Daily Telegraph, Football Italia